A Mount & Blade: Warband stratégiai RPG-ről elhíresült TaleWorlds Entertainment, az E3 2016 PC Gaming Show-ján egy új játékmenet trailer keretében mutatta be, milyen változtatásokat és fejlesztéseket végeztek a Mount & Blade 2: Bannerlord várostrom rendszerén.

A TaleWorlds első játékuk sikerén felbuzdulva már 2012-ben bejelentette, hogy folytatást készítenek, viszont az első érdemi bemutatókat csak hosszú várakozás után 2015 nyarán láthattuk meg. Ezek közül az egyik egy játékelemeket felsorakoztató trailer volt, a későbbi pedig egy várostromokat bemutató fejlesztői napló.

Most ez utóbbi játékelem javításairól, és tovább fejlesztéséről kaptunk egy összefoglalót, amiben röviden láthatjuk a katapultok, az ostromtornyok, és a faltörőkosok működését. Ezenfelül mellékeltem még egy ugyanebben a témakörben megjelent, valamivel hosszabb videót is, ami kicsit mélyebb betekintést enged az ostromgépek használatába.

Azoknak pedig, akik már nehezen bírják várakozást a Mount & Blade 2 megjelenéséig, tudom ajánlani az első rész Viking Conquest névre hallgató legfrissebb kiegészítőjét.