És erre is sor került, kora reggel elindult a Bethesda sajtókonferenciája az E3 2017-en egy meglehetősen szórakoztató videóval, amelyben a cég alkalmazottai és gyermekei meséltek a játékkészítésről, vagyis leginkább arról, mit csinálnak a szülők.

Majd egy rövid montázs után megjelent Pete Hines, a Bethesda alelnöke, és máris belekezdett a mondókájába. Első nekifutásra egy kis múltidézésre kalauzolt minket a Doommal, a Dishonoreddel, a Prey-jel, a Fallout Shelterrel, a Fallout 4-gyel és a Skyrim Special Editionnel. Csak néhány képet láthattunk egy rövid montázs keretében, meg némi öndicséretet, ezzel vezette be a Bethesda VR játékait, elsőnek a Doom VR-t, majd azt követte a Fallout 4 VR.

Ezt követően jött egy kis The Elder Scrolls Online az új Morrowind kiegészítővel, majd a gyűjtögetős kártyajáték, a The Elder Scrolls Legends került sorra egy rövid videó képében, amelynek apropóját az adta, hogy a játék a Heroes of Skyrim keretében skyrimes kártyákkal bővül. És még mindit a The Elder Scrollsnál maradva, természetesen a Bethesda a Switch-et sem hagyhatta ki, már csak azért sem, mert a Skyrim megjelenik a Nintendo legújabb konzoljára. Első pillantásra nem is tűnik rossznak.

Az első igazán ütős bejelentés a Dishonoredet érte. DLC helyett egy önálló spin-off játékot jelentettek be egy igazán akció dús cinematic trailer keretében. A Dishonored: Death of the Outsider szeptember 15-én érkezik.

Némi esportolás után jött a Quake Champions, szintén egy pörgős gameplay-trailerrel, amit nem kisebb program követett, mint az október 13-án érkező The Evil Within 2 bejelentése, amely így a trailer alapján méltó lesz az első felvonáshoz.

A Bethesda konferenciáját végül a Wolfenstein 2: The New Colossus zárta, amit október 27-én kapunk meg, és végre magunk mögött hagyhatjuk Európát, hogy a nácik uralta Egyesült Államokban is rendet vágjunk, természetesen a jó öreg B. J. Blaskowcz finom modorával. Tudjátok: lövöldözve, robbantgatva.

Ez volt hát a Bethesda konferenciája az E3 2017-en. Rövid volt, de velős, néhány remek bejelentéssel. Nektek hogy tetszett? Melyik játékot várjátok?