• Augusztus 2-án érkezik a Madden NFL 20
  • Mely természetesen az EA Playt sem hagyhatta ki
  • A fejlesztők pedig nem fukarkodtak a részletekkel

A FIFA mellett az EA másik évente jelentkező játéka is tiszteletét tette az EA Playen, méghozzá nem is akárhogy: a Madden NFL 20 itt mutatkozott be először mozgás közben. Azonban nem csak egy egyszerű játékmenet videót kaptunk szerencsére, a fejlesztők beszélgettek is egy kicsit az egyes újdonságokról.

Előkerült például a Scenarioa Engine, mely lényegében különféle kihívásokkal lát majd el minket a játékban, melyeket teljesítve gyorsabban fejleszthetjük a játékosunkat, valamint kiderült az is, hogy az egyes csapatok playbookjait folyamatosan frissíteni fogják a szezon során a valódi ligában látott játékokkal.

De a fejlesztők a legnagyobb figyelmet az úgynevezett X-Factor képességeknek szentelték, melyek lehetővé teszik, hogy a valóságból ismert szupersztárok a játékban is brutális teljesítményt tudjanak nyújtani. Alapvetően minden karakternek kétféle különleges képessége lehet: a mezei szupersztár képességek folyton aktívak, és különféle hasznos extrákkal támogatják a játékost, hogy az a virtuális közegben is úgy viselkedhessen, mint a való életben.

Az igazán durva megmozdulások viszont az úgynevezett Zóna képességek lesznek, melyek minden játékos esetében egyediek. Ezek általában brutális bónuszokat adnak a karakternek, azonban nem elérhetőek azonnal a meccs elején. Ahhoz, hogy aktiválhassuk őket, be kell kerülnünk a Zónába, melyet egy-egy egyedi küldetés teljesítésével érhetünk el (például kiosztunk négy minimum 30 yardos passzt). Nem árt azonban figyelni: a zónából ki is lehet ütni az adott játékost ha valami nem jön össze neki, amennyiben pedig ez megtörténik, újra teljesítenünk kell a küldetést, hogy visszakapjuk a bónuszunkat.

madden-2020-key-art-01.jpg