• Bemutatták a Star Wars Jedi: Fallen Order játékmenetét
  • Majdnem 15 percet láthattunk benne
  • A Kashyyykon játszódott a videó
  • Egy régi ismerős is feltűnik benne (nem Darth Vader)
  • A játék története kánon

Az EA Play-jel talán hivatalosan még nem, de számunkra mindenképpen elkezdődött az E3 2019, aminek első játékbemutatója nem más volt, mint a Respawn várva-várt játéka, a Star Wars Jedi: Fallen Order, amiről rögvest egy közel 15 perces videót láthattunk.

Az alfa változatból készült videó a Kashyyyk-ra vezetett el minket. A Sith-ek bosszújában látott wookiee anyabolygón a főhős, Cal Kestis A klónok háborújából és a Zsivány Egyesből ismert Saw Gerrerával találkozik, hogy lázadóival felszabadítsák a szőrmókokat és legyakjon pár birodalmit.

A fénykarddal és az Erővel látványos kunsztokat hajthatunk végre az Erőlökéstől az idő belassításán át a kivégző kunsztokig. Mint amikor belassítjuk az időt és a rohamosztagost az általa kilőtt plazmanyaláb elé rántjuk az Erővel. Cal droidja, BD-1 sem csak díszítő elem, holografikus térképet vetít ki, infókat ad a környezetről, és az életet is a segítségével tölthetjük vissza.

A játékban láthatóan lesz pár Uncharted/Tomb Raider szerű ugrabugra, az Erő pedig a továbbjutásban is a hasznunkra lesz, és nem csak a ventilátorok leállításban, de akár halott rohamosztagosok utolsó emlékét is visszaidézhetjük.

Az ellenséget természetesen túlnyomórészt a Birodalom katonái fogják kitenni, a hagyományos Stormtrooperektől a Scout Troopereken át az új Purge Trooperig, de lesznek különféle állatok is, illetve az Inkvizítorok szintén képviselik magukat a Második Nővérrel.