Az E3-ra utazó szakújságírók ma egy szellemes hangvételű levélben értesültek arról, hogy a június 14-re tervezett Portal 2 bemutató elmarad, így a gondosan összeállított napirendet némileg át kell alakítani, ám öröm az ürömben, hogy a cég egy meglepetést tartogat, melyről természetesen nem árultak le semmit, de mi abban bízunk, hogy végre valami hírt kapunk az Episode 3-ról.

Íme a levél az eredeti formájában:

Dear Subject Name Here,

Aperture Science is pleased to inform you that we have partnered with Valve to announce the gala CANCELLATION of the June 14 Portal 2 event at the Regal Theater. The event will be replaced by a surprise. And even though the cancellation of the event certainly counts as a surprise, we are pleased to further announce that the cancellation of the event is not THE surprise. However, per International treaties regarding the definition of the word "surprise", of which both Aperture Science and Valve are signatories, the time, date and content of the actual surprise will only become available as you experience the surprise.

If you'd like to ask fruitless questions about the E3 Portal 2 surprise or, more fruitfully, schedule an appointment to attend a Portal 2 screening at the Valve booth during E3, please contact Valve's Special Envoy to Surprises, Doug Lombardi.

Thank you for <RECORD SCRATCH!!!>

PS: The surprising record scratch is also not the surprise.
A levél fordítása (]{redenc):

Kedves Az Alany Neve!

Az Aperture Science örömmel értesíti, hogy a Valve partnereként bejelenthetjük a június 14-i, Regal Theatre-beli Portal 2 gála ELMARADÁSÁT. Az esemény helyét egy meglepetés veszi át. És bár az esemény elmaradása bizonnyal meglepetésnek számít, további örömünkre szolgál azt is bejelenteni, hogy az esemény elmaradása NEM a meglepetés. Mindazonáltal az Aperture Science és a Valve által is aláírt, a "meglepetés" szó definíciójára vonatkozó nemzetközi egyezmények értelmében a valódi meglepetés ideje, dátuma és mibenléte csak a meglepetés bekövetkeztekor lesz megtudható.

Amennyiben meddő kérdéseket szeretne feltenni az E3-as Portal 2 meglepetéssel kapcsolatban, vagy még meddőbben, időpontot szeretne kérni az E3 ideje alatt a Valve standján megrendezendő Portal 2 bemutatóra, kérjük lépjen kapcsolatba a Valve Különleges Meglepetések Megbízottjával, Doug Lombardival.

Köszönjük a (A FELVÉTEL MEGSÉRÜLT)

Ui: A felvétel meglepő sérülése szintén nem a meglepetés!