EA kosárbiznisz: Két legyet egy csapásra...Az Electronic Arts és a FIBA, a nemzetközi kosárlabda-szövetség ma bejelentette, hogy több éves licencszerződést kötöttek, melynek értelmében az iparág történelmében először a FIBA világbajnokság bekerül egy videojátékba. Az EA SPORTS úgy döntött, egy huszárvágással két legyet üt egy csapásra: nem kreálnak külön címet, hanem az NBA LIVE franchise-ba „oltják bele” a licencet, így már az októberben megjelenő NBA LIVE 08 játékban megtalálható lesz a 2006-os világbajnok Spanyolország, a dobogós Görögország és USA, valamint Franciaország, Németország, Olaszország Argentína és Kína válogatottja. (Jogos a kérdés a sportág szerelmesei részéről, hogy miért nem az első nyolc került be, hiszen az élbolyban Törökország és Litvánia szerepelt az olaszok és kínaiak helyett - utóbbiak már a nyolcaddöntőben kiestek -, de erre nem tudok válaszolni, bár ha összeesküvés-elméletet akarok kreálni, akkor azt mondanám: így tuti el lehet adni majd a cuccot a jó piacot jelentő ázsiai térségben...)

A nyolc gárda mind a Play Now játékmódban, mind a vadonatúj FIBA World Championship módban (ez egy egyenes kieséses küzdelem) elérhető lesz, ám a sajtóközlemény szerint utóbbi csak a PS2, PS3, Xbox 360 verziókban. Természetesen minden autentikus, azaz a teljes keretek minden játékosa megtalálható és játszható lesz, és persze a nemzeti mezek feszülnek rajtuk. A bejelentés mellé kaptunk négy képet, ezeket megtaláljátok itt és a galériában.

Egy személyes megjegyzés: mivel korábban az EA nem átallott az egyes focieseményekre az aktuális FIFA-játék „átszínezésével” piacra dobni mindenféle terméket (lásd például az UEFA Champions League 2006-2007 „modot”), ez a lépés, nevezetesen, hogy egy már meglévő cuccba pakolják be az új szerzeményt, meglepően kellemes megoldás részükről, és lehet, hogy a korábban általunk is közétett, John Riccitiello elnök által hangoztatott megújulás, „rókabőr-mentesítés” egyik első állomása. Mindenképp üdvözlendő és követendő...