A Candy Crush-t talán senkinek sem kell bemutatnunk, de ha mégis, akkor a legjobban talán úgy foglalhatnánk össze, hogy egy free-to-play mobilos/böngészős játékról van szó, amiben a kijelzőn megjelenő cukorkákat kell összepárosítanunk a színük alapján, hogy eltűnjenek, és helyüket újak vegyék át. Kicsit olyan mint a Tetris, csak nem kell a formákkal törődnünk, elég a színekre figyelni.

A játék népszerűsége több mint 10 éve töretlen, és ugyan eredetileg free-to-play, de kerültek be bizonyos fizetős funkciók, amikkel az előrehaladást lehet felgyorsítani, pl. X ideig korlátlan életet kapunk. Ezek a funkciók ugyan kikapcsolhatók, de nélkülük kb. lehetetlen eléggé felfejlődni.

Erre cáfolt most rá a plutonium-239 nevű Reddit felhasználó 70 éves anyósa, aki plutonium-239 állítása szerint pénzköltés nélkül jutott el a 10 000. szintig - erre a fenti képpel szolgált bizonyítékként. A Candy Crush rajongói bázis el is ámult a dologtól, mert pénz költése nélkül nem kevés időbe és energiába kerül egy ilyen teljesítmény. Vagy csak annyira profi már a néni, hogy egy életet sem veszített? Mindenesetre innen is gratulálunk neki, és plutonium-239-nek is a szuper anyósához!