Néhány nap alatt hatalmas sikert ért el a legújabb telefonos őrület, a Pokemon GO, ami lehetővé teszi, hogy okostelefonunkkal (egész pontosan, annak kamerájával) otthon, az utcán vagy egészen extrém helyeken vadásszunk pokémonokra.

Ilyen extrémnek nevezhető hely volt az a szülőszoba, ahol Jonathan Theriot gömböcölt be egy madár-pokémont. A kis lény az éppen vajúdó felesége ágyának szélén jelent meg, és Mr. Theriot biza nem hagyhatta ki az alkalmat még ilyen fontos pillanatban sem.

pokemon-go-screen1.jpg

Le is fényképezte szerzeményét és bemutatta feleségének (az Imguron át pedig az egész világnak), aki ugyan Theriot elmondása szerint nem haragudott meg rá, azért egy grimasszal jelezte, hogy valami mással kéne törődnie. Theriot képét amúgy több mint egymillión nézték meg, és a kislánya is megszületett.

És itt van két másik megosztás is, amik jól jelzik, miféle helyeken és helyzetekben képesek az emberek pokémonokra vadászni.

pokemon-go-screen2.jpg

Még a rendőrség sem állhat a pokémonvadászat útjába.

pokemon-go-screen3.jpg

 Azt mondták, hogy Floridában nagy bogarak élnek, na de azt nem, hogy ekkorák!

Érdekesség, hogy nem mindenki lelkes az egyelőre csak az Egyesült Államokban és Ausztráliában elérhető Pokemon GO-val és annak ilyen mértékű sikerével kapcsolatban. Vannak, akik szerint ez a játék előbb-utóbb halált fog okozni, mert elvonja az emberek figyelmét, néha olyan helyzetekben is (útón átkelés, oszlopok kerülgetése séta közben), amikor arra mindennél jobban szükség van.