Múlt héten a Call of Duty vezérletével igazi nagyágyú is volt a heti újdonságok között. Most inkább az idei címek és a HD kiadások uralják a megjelenési listát, ez azonban még nem jelenti azt, hogy nincsenek említésre méltó címek a friss játékok között. Nézzük a kínálatot!

egy-kis-modern-retro-heti-ps-store-megjelenesek.jpg

Afterparty

A Night School Studio közel négy évvel ezelőtt meglehetősen nagyot virított Oxenfree névre hallgató kalandjátékával, most pedig itt a következő, az Afterparty, méghozzá nem kevésbé izgalmas alaphelyzettel. A túlvilág ezúttal is szerepet kap, méghozzá azért, mert hőseink, Milo és Lola a pokolba kerültek, lehetőséget kapnak azonban arra, hogy kikeveredjenek olyan: ehhez mindössze annyit kell tenniük, hogy az asztal alá isszák magát a Sátánt.

Disney Classic Games: Aladdin and The Lion King

Az Aladdin és a The Lion King két olyan régi klasszikus, melyek bizonyára sokatok emlékeiben ott vannak. Ideje most felfrissíteni ezeket, méghozzá modernizált formában, a Disney Classic Games-kiadás ugyanis játékosbarát funkciókkal (mentési lehetőség, előre- és visszafele pörgetés lehetősége), illetve virtuális múzeummal érkezik.

Super Monkey Ball: Banana Blitz HD

Ha már HD kiadások, akkor nézzünk valami kevésbé retrót is, ezen a héten debütált ugyanis a Super Monkey Ball: Banana Blitz HD is, mely az eredetileg 2006-ban, Wii-re megjelent platformert hozza el nekünk újból, méghozzá a sorozattól jól ismert játékmenettel, melyben magát a pályát kell döntögetnünk majmunk irányításához. Sonic személyében egy "sztárvendég" is jár a Banana Blitz HD mellé.

Close to the Sun

Mi lett volna akkor, ha a 19. század végén Nikola Tesla egy óriási hajón gyűjtötte volna össze a kor legnagyobb tudományos elméit, hogy valami nagyot alkosson? Erre a kérdésre keresi a választ a Close to the Sun, ám csak óvatosan: a Storm in a Teacup kalandjátéka az izgalmas alaphelyzetből kiindulva elég vad fordulatokat tesz!

További megjelenések

Természetesen a fenti címeken túl is van bőven miből válogatni köztük olyan játékokkal, mint a Citadel: Forged with Fire vagy a csodálatos Eastshade konzolos verziója.