Nagyon erős héten vagyunk túl a játékiparban, hiszen a Call of Duty: Modern Warfare és a The Outer Worlds képében két igazi nagyágyú is megjelent nemrég, ráadául az első értékelések alapján mindkét játék igencsak jóra sikeredett. Nem is húzom tovább az időt, lássuk, ezen a héten milyen újdonságok bukkantak fel a PS Store kínálatában.

Zombieland: Double Tap – Road Trip

Nemrég került mozikba a népszerű Zombieland folytatása, a Zombieland 2. – A második lövés, kedden pedig debütált a filmhez készített játékadaptáció. Fontos azonban kiemelni, hogy a Zombieland: Double Tap – Road Trip nem egy az egyben a második film eseményeit dolgozza fel, inkább amolyan átvezetőként szolgál az első és a második rész között, megmagyarázva, mit csináltak hőseink a köztes időben. A készítők pedig mindezt egy egyedül vagy kooperatívan játszható top-down twin-stick lövöldébe sűrítették bele, ahol a filmek négy főszereplőjével küzdhetünk a nyakunkba szakadó hordával, egyedi különleges képességeket és elborult fegyvereket egyaránt bevetve.

MediEvil

Újabb nagy klasszikus támadt fel a Sony háza táján: Crash és Spyro után a MediEvil is megkapta a maga remake-jét, mely az alapjaitól építi újra a játékot, régi báját megtartva, ugyanakkor a modern világ követelményeit is figyelembe véve. Ennek megfelelően javultat a textúrák és a felbontás is, az alapsztori viszont maradt: ugyanúgy a rég halott, kétbalkezes hőst, Sir Daniel Fortesque-t alakíthatjuk, akit véletlenül életre kelt ősi ellenfele, a gonosz varázsló Zarok. Kapunk hát az élettől egy esélyt arra, hogy legyőzzük a gonoszt a síron túlról is, a kérdés már csak annyi, hogy vajon tudunk-e élni vele?

The Outer Worlds

Nemrég jelent meg az Obsidian csapatának legújabb szerepjátéka is, mely egyből meghódította a kritikusok szívét szerte a világon. A The Outer Worlds története szerint egy kolonizáló hajó egyik lakóját alakíthatjuk, aki évtizedekkel a tervezett időpont után ébred fel mesterséges álmából, ráadásul a galaxis legszélén, a teljes egészében a cégek által irányított Halcyon kolónián. Azonban hogy innentől kezdve mit csinálunk, az csak rajtunk áll: megkereshetjük a hajónkat, hogy aztán azzal fedezzük fel ezt a különös és távoli világot, összehaverkodhatunk a társainkkal, vagy rendezhetünk egy hatalmas vérengzést is, természetesen szigorúan a gyorsmentés után, a döntés egyedül rajtunk áll.

Call of Duty: Modern Warfare

A Call of Duty legnépszerűbb alsorozata visszatért, méghozzá nem is akárhogyan: az Infinity Ward legújabb alkotása egy borús és véres kampányt ígér, mely kendőzetlenül mutatja be nekünk a modern konfliktusok minden szörnyűségét. Ehhez pedig érkezik természetesen a multi is, egyelőre battle royale mód nélkül, de ugyanolyan pörgős és adrenalinpumpáló összecsapásokkal, mint amilyeneket a sorozattól már megszokhattunk.

További megjelenések

Nem csak a fenti címek jelentek meg azonban az elmúlt héten. Érdemes lehet még megemlíteni a WWE 2K20-t, mely annyira bugos lett, hogy a Sony vissza is fizeti a vásárlók pénzét, vagy épp a Cat Quest 2-t, mely viszont egy rendkívül aranyos, addiktív és egyáltalán nem drága akció-szerepjáték.

A megjelenések teljes listája alább olvasható: