Október második hete enyhén szólva is zsúfoltan alakult a PS Store-os megjelenések szempontjából. Igaz ugyan, hogy az AAA kategóriás nagyágyúk ezúttal távol maradtak, helyettük viszont nem egy kisebb, de ugyanolyan izgalmas játék bukkant fel a kínálatban, melyek között bőven megéri szétnézni az újdonságra vágyóknak. Lássuk is, milyen a teljes felhozatal!

Yooka-Laylee and the Impossible Lair

A Yooka-Laylee and the Impossible Lair a volt Rare fejlesztőkből összeállt Playtonic Games legújabb platformere. Az első Yooka-Laylee játék annak idején elég vegyes fogadtatásra talált, az Impossible Lair viszont biztos kézzel korrigálja elődje minden hibáját. Ezúttal egy színes, szagos, vérbeli 2D-s platformert kapunk, gyönyörű grafikával, izgalmas és változatos pályákkal, valamint rengeteg felfedezni való titokkal és gyűjthető aprósággal. Röviden összefoglalva a Yooka-Laylee and the Impossible Lair egy tartalommal teletömött, friss és jópofa ötleteket felvonultató platformer, mely nyugodt szívvel ajánlható a műfaj veteránjainak és a zsánerrel még csak ismerkedőknek egyaránt. A játékról mi is készítettünk egy videót YouTube csatornánkra, melyet alább tekinthettek meg.

Indivisible

Az Indivisible egy első ránézésre is kifejezetten gyönyörű, kézzel rajzolt hátterekkel operáló cím, mely az akciójátékok gyors, pörgős játékmenetet vegyíti a szerepjátékok mély történetével és kidolgozott karaktereivel. A történet szerint egy fiatal és félelmet nem ismerő lányt, Ajnát, alakíthatjuk, akinek a faluját lerombolják, és ő maga is csak azért éli túl a pusztítást, mert valahol mélyen feléled benne egy ősi és misztikus erő. Ajnának ezután vándorútra kell kelnie, hogy segítsen a világ lakóinak újra egymásra találni, és persze arra sem ártana rájönnie, hogyan kéne megállítani a mindent és mindenkit elemésztő Gonoszt…

Concrete Genie

A PS4 exkluzív Concrete Genie egy személyes, szívmelengető utazás lelkünk legmélyére. A történet főszereplője Ash, egy meg nem értett művész, aki egy szép napon rátalál egy mágikus ecsetre, mellyel minden alkotása életre kelthető. A fiatal fiúnak sem kell több, nekilódul, hogy frissen szerzett erejével megmentse szülővárosát, Denskát, a rátelepedő sötétségtől, azonban ez természetesen egyáltalán nem lesz könnyű feladat. Ahhoz, hogy visszafesthessük a várost az életbe, számtalan logikai fejtörőn kell majd átvergődnünk, azonban utunk során nem leszünk egyedül, hiszen az általunk festett, életre kelt lények mint hozzánk szegődnek majd, hogy együtt csempészhessük vissza a színeket mindenki életébe.

Frostpunk

A 11 Bit Studios PC-n nagy sikereket elért városmenedzselős játéka megjött PS-re is. A This War of Mine fejlesztőinek 2018-as alkotása egy alternatív múltba vezet el minket, ahol az ipari forradalom után nem sokkal a Föld rejtélyes körülmények között megfagyott, végezve majdnem mindennel és mindenkivel. Az emberiség utolsó civilizált településének vezetőjeként a mi feladatunk lesz életben tartani és gyarapítani kicsi kolóniánkat addig, ameddig csak lehet, azonban ez egyáltalán nem egyszerű feladat: a kegyetlen körülmények sokszor kegyetlen döntések meghozatalát követelik tőlünk, a kérdés már csak az, hogy vajon lesz-e gyomrunk a kolónia sorsát és a többség érdekét mindig szem előtt tartani?

GRID

A Codemasters csapata az elmúlt években nem egy minőségi versenyjátékkal meglepett már minket, idén pedig talán az egyik legismertebb szériájuk rebootjával térnek vissza, hogy újra száguldásra csábítsanak minket. A GRID egyfajta átmenet a szimulátorok világa és az árkád száguldás között, melyben a saját csapatunkat irányítva kell a csúcsra törnünk, de nem árt, ha figyelünk: az ellenfeleink idővel nemezissé is válhatnak, tovább hevítve az amúgy sem alacsony fordulatszámon pörgő összecsapásokat az aszfalton.

További megjelenések

Ezek voltak az elmúlt hét legjelentősebb PS Store-os újdonságai, azonban természetesen akad még több cím is, melyek nemrég kerültek be a kínálatba. Ilyen például a népszerű Trine-sorozat legújabb darabja, a Trine 4: The Nightmare Prince, vagy épp az enyhén szólva is beszédesen elnevezett BDSM: Big Drunk Satanic Massacre.

A megjelenések teljes listája alább olvasható:

concrete-geenie-01.jpg