Már az előző héten is lehetett érzékelni, hogy a nyári uborkaszezonnak lassan vége, és ez a tendencia most is tovább folytatódott, hiszen nem egy igazi nagyágyú debütált az elmúlt napok során. Lássuk is, mik azok a vadonat új címek, melyeket megtalálni a PS Store kínálatában!

GreedFall

A francia Spiders csapatát eddig főleg az érdekes háttértörténettel felvértezett, de technikailag nem túl acélos játékairól ismerhettük, és legújabb alkotásuk, a GreedFall, is tökéletesen illik ebbe a sormintába. A sztori szerint egy fiatal, ambiciózus diplomatát alakítunk, aki unokatestvére oldalán érkezik egy nemrég felfedezett, mágiától pezsgő szigetre, hogy megoldást találjon egy népét sújtó, halálos betegségre. Ahhoz pedig, hogy sikerüljön a küldetésünk, természetesen rengeteget kell ügyeskednünk, harcolnunk és beszélgetnünk, ráadásul az út során néhány igen komoly döntést is meghozhatunk, melyek lényegében az összes telepes életét befolyásolhatják. A játékról mi is készítettünk egy Vágjunk bele! videót YouTube csatornánkra, hogy bemutassuk, nagyjából mire érdemes számítani az első pár órában.

Blasphemous

A spanyol Team 17 játéka egy souls-like 2D-s platformer, csodálatos pixelart grafikával és igencsak groteszk ellenfelekkel. A Blasphemousban megvan minden, amiért ezt a zsánert szeretjük: hatalmas főellenfelek, elborult háttérvilág és kíméletlenül nehéz, de ugyanakkor teljesen igazságos játékmenet vár ránk, megbolondítva néhány ügyességi résszel és a spanyol népmesékből és a keresztény szimbolikából táplálkozó dizájnnal. Ráadásul a GreedFallhoz hasonlóan erről is készült egy Vágjunk bele! videó, így vásárlás előtt megnézhetitek, milyen a Blasphemous mozgás közben.

NHL 20

Előző héten a kosárlabda szerelmesei örülhettek az NBA 2K20 miatt, most pedig a jégkorong fanatikusok kapták meg a játékukat, hiszen megjelent az NHL 20. A készítők szerint az idei felvonásban még egyedibbnek érződik majd minden karakter hála a különféle egyedi lövéseknek és az összesen 45 fajta lövésvariációnak, melyekkel bármilyen támadás veszélyt jelenthet a kapura. Ezen kívül ráncfelvarráson estek át a kommentátorok is, valamint érkeznek új játékmódok, köztük az Eliminator, ahol a győztes szó szerint mindent visz.

Borderlands 3

Minden idők egyik legnépszerűbb looter shootere visszatért, hogy a Pre-Sequel után egy számozott epizóddal tolja tovább a sötét humoráról és megszámlálhatatlan mennyiségű fegyveréről híres Borderlands széria szekerét. A Borderlands 3-ban már Pandora világát is magunk mögött hagyhatjuk, hogy négy új karakterünkkel egy banditákból verbuvált, fanatikus szekta nyomába eredjünk. A Borderlnads 3 új képességekkel, új karakterekkel, új helyszínekkel és persze lábat növesztő és szabadon rohangáló fegyverekkel (!) érkezik, kár lenne hát kihagyni.

További megjelenések

De persze nem csak a fenti négy játék jelent meg a héten. Érdemes lehet még megemlíteni a Darkest Dungeon: Ancestral Editiont, mely a remek alapjáték mellett három DLC-t is tartalmaz, vagy épp az eFootball PES 2020-t, mely a készítői szerint a lehető legvalósághűbb foci-szimulátor, melyet csak találunk a piacon.

Az elmúlt hét megjelenéseinek a teljes listája a következőképp alakult: