Már az előző pár hét felhozatalánál is lehetett érezni, hogy lassan vége lesz az uborkaszezonnak a játékiparban, most azonban már beköszöntött a szeptember, ezzel együtt pedig az új megjelenések áradata is felerősödött egy kicsit. Természetesen ezen a héten is sok remek cím került fel a PS Store kínálatába, mutatjuk is, mivel lehet érdemes elütni az iskolakezdés zűrzavarában.

Torchlight 2

A Torchlight 2 képében egy igazi klasszikus látogatott el a PS4-re. Az azóta sajnos már bezárt Runic Games hack and slash játéka annak idején a kritikusok és a játékosok tetszését egyaránt elnyerte. Története nem túl bonyolult, lényegében a nagybetűs Gonoszt kell legyőznünk ezúttal is, cserébe viszont kapunk hatalmas, véletlenszerűen generált pályákat, változatos karaktereket, izgalmas, pörgős összecsapásokat és hű társként funkcionáló háziállatokat egyaránt. Ráadásul ha mindez nem lenne elég, a játéknak akár kooperatív módban is nekivághatunk maximum három barátunkkal karöltve.

Final Fantasy VIII Remastered

Szeptember eleje egyértelműen a klasszikusok jegyében telt, hiszen a Torchlight 2 mellett ezen a napon futott be a Final Fantasy VIII Remastered is. Az 1999-es klasszikus felújításában egy csapat elit zsoldos élére kell állnunk, hogy az ellenállókkal összefogva véget vessünk a zsarnoki Galbadia Köztársaság hódításainak, valamint legyőzzük a megszálló erőket vezető Edeát is. A felújított verzió ráadásul feljavított grafika mellett opcionális, a játékmenetet befolyásoló funckiókkal is érkezik, így például kérhetünk magunknak segítséget a harcok során, vagy fel is pörgethetjük háromszorosára a játék sebességét.

Catherine: Full Body

Harmadikként pedig az Atlus klasszikusa is visszatért a PS Store-ba szeptember 3-án. A Catherine: Full Body a 2011-es játék felújított és kibővített verziója. Története szerint főszereplőnk, Vincent, élete a feje tetejére áll, mikor ahelyett, hogy feleségül venné barátnőjét, Katherine-t, viszonyt kezd a rejtélyes, szőke, Catherine nevű nővel. Hogy a helyzet tovább bonyolódjon, Vincentet az utóbbi időkben kegyetlen rémálok is gyötrik, és úgy sejti, ha ezekben meghal, akkor neki a valóságban is annyi lesz. A Full Body ráadásul az eredetihez képest javított játékmenettel, új zenékkel, fejlesztett többjátékos lehetőségekkel, és egy teljesen új karakterrel, Rinnel, érkezik.

 NBA 2K20

Az ősszel természetesen a sportjátékok is visszatértek az aktuális évi kiadásukkal, a sorban az egyik első pedig a 2K kosarazásra fókuszáló sorozata, az NBA 2K20. A fejlesztők szerint az idei epizód javított grafikával és játékmenettel, valamint minden eddiginél jobban irányítható és testreszabható karakterekkel érkezik, mindezt pedig megfejelik még egy nyitott világú közösségi térrel, a Neighborhooddal, ahol a játékosok összegyűlhetnek kosarazni, beszélgetni vagy csak bulizni egy jót.

Monster Hunter World: Iceborne

A Monster Hunter World 2018-ban túlzás nélkül meghódította az egész világot, most pedig befutott az első (és a jelek szerint sajnos egyben az utolsó) nagyobb lélegzetvételű DLC-je, mely igen combosra sikeredett. Az Iceborn többek között új küldetésekkel, új szörnyekkel, új fegyverekkel és páncélokkal, egy új történettel és egy új, jeges világgal várja a kellően elszánt vadászokat. A kiegészítő futtatásához az alapjáték megléte szükséges, azonban jó hír lehet, hogy a Capcom piacra dobott egy úgynevezett Masters Editiont is, mely némi felárért cserébe a „sima” Monster Hunter Worldöt is tartalmazza a kiegészítő mellett. A Masters Edition is elérhető a PS Store-ban természetesen, az alap kiadást itt, a Digital Deluxe kiadást itt találjátok.

További megjelenések

Ezek voltak tehát a hét legfontosabb megjelenései, azonban így is akad még nem egy cím, amiről érdemes lehet megemlékezni. Ott van például a WRC 8, ami egy remekül sikerült versenyjáték lett, vagy épp a népszerű Plants vs. Zombies játékok legújabb felvonása, a Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville is.

Az elmúlt hét megjelenéseinek a teljes listája a következőképp alakul:

ps-megjelenesek-szeptember-01.png