Sajnos az augusztus nem kedvez annyira a játékmegjelenéseknek, ráadásul most már a legtöbb kiadó és stúdió is valószínűleg a jövő héten esedékes gamescomra fókuszál, mintsem az új címekre, és ez meg is látszik az elmúlt hét felhozatalán. Aggodalomra azonban semmi ok, szerencsére így is akad néhány újdonság, mutatjuk is, mik ezek.

Ancestors Legacy

A Destructive Creations játéka PC-re már tavaly megjelent, a vikingek most pedig bevették a PS Store-t is. Az Ancestors Legacy lényegében egy középkori Európában játszódó RTS, ahol négy népcsoport (vikingek, németek, angolszászok és szlávok) egyikét terelgetve kell meghódítanunk mindent, amit csak látunk, méghozzá hatalmas, az Unreal Engine 4-nek köszönhetően igencsak részletesen kidolgozott összecsapások sorában.

anchestors-legacy-ps-01.jpg

PC Building Simulator

Napjainkban már szinte(?) minden mesterség és hobbi megkapta már a maga szimulátorát, miért pont a PC építés maradt volna ki a szórásból? A PC Building Simulator pedig pontosan erről szól: egy számítógép szerviz boldog tulajaként szétszedünk, diagnosztizálunk és megjavítunk minden masinát, amit hozzánk hoznak, közben pedig azt is megtanuljuk, hogyan kell PC-t építeni. A készítők ezt az aspektusát a játéknak különösen komolyan vették, hiszen részletes útmutatókkal és a valóságban is létező alkatrészekkel zsúfolták tele a programot, hogy tényleg mi lehessünk a legjobb PC összeszerelő a virtuális világban.

Train Sim World 2020

Nagyon úgy néz ki, hogy ez a hét a szimulátorok jegyében telik a PS Store-ban, hiszen a PC Building Simulator mellett megjelent a Train Sim World is, mely számítógép építés helyett vonatok vezetését bízza ránk. A fejlesztők persze itt sem adtak alább a kőkemény realizmusból: a részletesen kidolgozott mozdonybelsők és a valóságból átemelt pályaudvarok és útvonalak gondoskodnak róla, hogy teljesen élethű programot kapjunk a pénzünkért. Ráadásul a változatosságra sem lehet panasz: Németroszágtól kezdve New Yorkig számtalan helyszínen próbára tehetjük mozdonyvezetői képességeinket.

További megjelenések

A fentiek voltak tehát az elmúlt hét legfontosabb megjelenései, azonban ezeken kívül is akad még néhány új cím a PS Store kínálatában. Érdemes lehet megemlíteni például az Edna & Harvey: Harvey's New Eyes című klasszikus point-and-click kalandjátékot, vagy épp az ingyenesen játszható Genesist, mely sci-fi környezetbe helyezi a MOBA-k akciódús és kompetitív játékmenetét.

Az elmúlt héten megjelent játékok teljes listája így alakult: