Lassan vége a nyárnak, közeledik az ősz, amikor is beindul a nagy játékok dömpingje. Addig azonban még van egy hónap, és ahogy az lenni szokott, a nyár inkább az indie játékokról szól. Akadt is egy pár ütős megjelenés ebben a hónapban.

Sea of Solitude

A Sea of Solitude egy különleges világgal bíró játék. A főhősnőjének, Kay-nek szembe kell néznie a belső démonaival, mert bizony Jo-Mei akció-kalandjátékában a magányos emberek szörnyekké alakulnak át.

sea-of-solitude-indie-kep-01.jpg

Stranger Things

A Stranger Things ezúttal a videojátékok piacára is ellátogatott egy retro akciójáték keretében, aminek hangulata tökéletesen passzol a’80-as évek derekán játszódó sorozathoz. Régimódi pixelgrafikával és izometrikus nézettel várja a Stranger Things a rajongókat.

stranger-things-3-the-game-focim.jpg

They Are Billions

A PC-re már korábban megjelent They Are Billions egy igen addiktív játék. Feladatunk, hogy életben tartsuk kis emberi közösségünket egy bizonyos ideig. Ehhez komplett erődítményeket kell felhúznunk, megfelelő védelemmel ellátva és/vagy a küldetéseket teljesítve, mert bizony ezt a steampunk világot a zombik uralják, és nem restek hatalmas hordákban lerohanni a túlélőket.

Fishing Sim World: Pro Tour

A horgászás szerelmeseinek ajánljuk a Fishing Sim World: Pro Tourt. A karriermódban legendás, valós vetélytársak ellen és valódi helyszíneken építhetjük fel horgászkarrierünket. Külön öröm, hogy a játékhoz megjelent a Giant Crap Pack kiegészítő is, ami további halakat és helyszíneket csap hozzá az alapjátékhoz.

pro-fishing-tour-01.jpg

FIA European Truck Racing Championship

A FIA European Truck Racing Championshipben hatalmas, több tonnás versenykamionokkal száguldozhatunk egyetlen céllal: 12 ellenfelünket lenyomva először kell áthaladnunk a célvonalon. A játékot mi magunk is kipróbáltuk, tesztünket ide kattintva olvashatod el.

Wolfenstein: Youngblood

Újra ölhetünk nácikat a Wolfenstein: Youngbloodban, csak ezúttal nem B.J. Blazkowicz erősen megfogyatkozott bőrébe bújhatunk bele. Helyét átvették ikerlányai, Jess és Soph, akik eltűnt apujukat keresik a nácik által megszállt, ’80-as évekbeli Párizsban. A játékot egyedül és egy barátunkkal közösen is végigjátszhatjuk.

Elea

Elea tizenhárom éve vesztette el a férjét, Ethant. Most egy mentőexpedíció tagjaként elindul a Solace bolygóra, hogy kiderítse, mi történt hitvesével. Az ő bőrébe bújva élhetjük át nem mindennapi kalandját ebben a sci-fi kalandjátékban.

ps-store-elea.jpg

Mindezeken túl érdemes megemlíteni, hogy immár elérhető a Final Fantasy XIV Online Complete Edition, amely az alapjátékon túl a hozzá megjelent összes eddigi kiegészítőt tartalmazza. Szintén ebben a hónapban jelent meg a Valkyria Chronicles 4 Complete Edition is, amely szintén tartalmazza a játékhoz eddig kiadott DLC-ket. Aki a klasszikus Contra játékok hangulatát megidéző run’n’gun alkotásra vágyik, annak ajánljuk figyelmébe a Blazing Chrome-ot, illetve PS4-re is megérkezett a 2013-as MMOG, a Growtopia. Mindezeken túl immár a klasszikus Doom-trilógia is elérhető PS4-re.