Bár még javában tombol a nyár, azért szépen, lassan közeledik az a fránya szeptember is. Ezt egyrészt a nagyobb áruházakban gombamód szaporodó vissza a suliba hirdetések tudatosítják bennünk, másrészt pedig szerencsére a játékipar is kezd kicsit magához térni nyári álmából. Bár ezen a héten sajnos még nem ömlöttek a nyakunkba a frissebbnél frissebb játékok, azért így is van miből szemezgetnie annak, aki friss címekkel töltené az időt PS4-en.

The Blackout Club

A The Blackout Club egy kooperatív horrorjáték, ahol egy tinédzserbanda próbálja kideríteni, egész pontosan mi a baj a lakóhelyükkel. A kisvárosban ugyanis, ahol főszereplőink élnek, éjjelente mindenki felkel és alva jár, reggel pedig, mikor felkelnek, semmire sem emlékeznek abból, amit éjszaka csináltak. Nekünk kell hát a titok végére járnunk, de persze nem fegyvertelenül: bevethetünk drónokat vagy épp zajkeltőket, hogy kicselezzük az alvajáró felnőtteket, a célunk pedig az, hogy bizonyítékot szerezzünk arról, mi is történik a városkában. Ráadásul a pályák egyes elemei véletlenszerűen generáltak, így a The Blackout Clubban sosem éljük át kétszer ugyanazt az éjszakát.

the-blackout-club-01.jpg

Digerati Nerdook Bundle Vol.1

A Digerati Nerdook Bundle Vol.1, ahogy a címe is mutatja, nem pusztán egy játék, hanem egy gyűjtemény, ami a Nerdbook nevű, egy ember alkotta indie fejlesztőstúdió alkotásait gyűjti össze. A csomagban három program található, melyek stílusukat tekintve igencsak széles skálán mozognak. A Monster Slayers egy rouge-like pakliépítős RPG, a Reverse Crawl egy körökre osztott játékmenettel operáló stratégia, míg a Vertical Drop Heroes egy véletlenszerű pályákkal és rouge-like elemekkel megbolondított platformer.

Bear With Me: The Complete Collection

A Bear with Me egy epizodikus, noir hangulatú kalandjáték, ahol a főszereplőket megbízható plüssmackójuk, Ted E. Bear, segíti a nyomozás során. A sötét hangulatú, fejtörőkkel megtömött játék most pedig egybe lehet a tiéd, hiszen a The Complete Collection nevéhez hűen tartalmazza az összes eddig megjelent epizódot, beleértve a nemrég debütált The Lost Robots című részt, ami lényegében az eredeti játékok előzményeit mutatja be.

Madden NFL 20

Nem kell megijedni, idén sem maradunk amerikai foci nélkül, hiszen a Madden NFL visszatér, hogy mindenkinek bemutassa az USA egyik legnépszerűbb sportját. A játékban lényegében egy-egy focicsapatot vezethetünk győzelemre, akár ügyes taktikával, akár a legnagyobb sztároknak és legjobb játékosoknak brutális bónuszokat nyújtó Superstar X-Factor használatával. Ha pedig valami személyesebb kalandra vágyunk, akkor sincs semmi gond, hiszen a Face of the Franchise keretein belül megalkothatjuk a saját irányítónkat, hogy aztán az egyetemi focitól kezdve a drafton át egészen a sztárságig (és remélhetőleg néhány Super Bowl trófeáig) vezessük őt.

További megjelenések

Érkeztek azonban más, szintén izgalmas címek is a PS Store kínálatába az elmúlt egy hét során. Ott van például a Forager, mely az építkezésre és felfedezésre fókuszál minimalista grafikájával és addiktív játékmenetével, vagy épp a négy programot is tartalmazó Mighty Switch Force! Collection.

Az ezen a héten megjelent játékok teljes listája a következőképpen alakul: