Az elmúlt héten kicsit alábbhagyott a fejlesztők és kiadók lelkesedése, ezért a már megszokott listánknál ezúttal egy kicsit rövidebb összeállítással kell most jelentkeznünk. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy semmi érdekes ne jelent meg volna az elmúlt hét napban: szerencsére friss cím azért így is akad néhány, mutatjuk is, melyek ezek.

Fishing Sim World: Pro Tour + Giant Carp Pack

A Fishing Sim World: Pro Tour a nevének megfelelően elsősorban a horgászás szerelmeseit célozza meg. A játékban helyet kapott egy karriermód is, ahol a nulláról kezdve a legnagyobb horgászok közé küzdhetjük fel magunkat, olyan valós vetélytársakkal megmérkőzve, mint például Ali Hamidi. A Giant Crap Pack pedig mindehhez két legedás helyszínt (Wraysbury 1 South Lake és Giillhams Fishing Resort) és persze hatalmas halakat ad hozzá, így az alapjáték és a kiegészítő egy csomagban igen jó vétel lehet, ha valaki virtuális horgászásra adná a fejét.

pro-fishing-tour-01.jpg

FIA European Truck Racing Championship Day One Edition

A FIA European Truck Racing Championship a Fishing Sim Worldhöz hasonlóan nem árul zsákbamacskát, már a címében benne van, hogy mire érdemes számítanunk: versenyzésre, méghozzá kamionokkal. Az ETRC (avagy magyarul Kamion-Európa-bajnokság) sajátos világát bemutató programban öt tonnás, ezer lóerős gépmonstrumokkal versenyezhetünk külön erre a célra kialakított pályákon, célunk pedig mi más lenne, mint hogy 12 ellenfelünket lenyomva először haladjunk át a célvonalon. Ráadásul ha valaki most vásárolja meg a játékot, a híres IIndianapolis Motor Speedway pályáját is megkapja ajándékba.

Growtopia

Az Ubisoft által 2013-ban kiadott ingyenes MMO a héten PlayStation 4-re is ellátogatott. A Growtopia világában nincs különösebb célunk vagy feladatunk: ebben a játékban a hangsúly az építésen van. A legkülönfélébb világokat fedezhetjük fel egyedül vagy barátainkkal, közben pedig egyedül a fantáziánk szabhat határt annak, hogy mi mindent kreálunk a szó szerint fákon növő nyersanyagokból.

Etherborn

Az Etherborn egy kifejezetten érdekes logikai játék, ahol nem kisebb erővel, mint a gravitációval kell trükköznünk, ha meg akarjuk találni a továbbjutás módját. A 3D-s pályákon szükségünk lesz az agyunkra és a térlátásunkra egyaránt, ha fel akarjuk fedezni ezt a különös és misztikus világot, melybe belecsöppentünk.

További megjelenések

Nem csak ezek a játékok jelentek meg viszont a héten, több más érdekesség is felkerült a PS Store-ba. Ott van például a Telefrag VR, mely egy pörgős, PvP arénaharcokkal operáló VR játék, de azt is érdemes lehet megemlíteni, hogy nemrég demót kapott a szintén PS VR-ra érkező Blood & Truth, így már ingyenesen kipróbálható a Sony Interactive Entertainment Europe adrenalinpumpáló alkotása.

A megjelenések teljes listája a következőképp alakult: