Lezajlott a Gamescom 2019, melyen kaptunk friss és izgalmas bejelentéseket, amikre várni kell, csakúgy, mint az őszi játékdömpingre. Ezzel együtt hét nem telhet el játékmegjelenések nélkül, a magyar PS Store is frissült, így most bemutatjuk nektek, mivel tölthetitek el az iskola előtti napok/szabadság utolsó perceit.

Control

A finn Remedy Entertainment, amely a Max Payne sorozattal írta be magát a videójátékok nagykönyvébe, három év után tért vissza egy új címmel. A Control le se tagadhatná származását, és bár a kreatív direktora dolgozott a Quantum Breaken is, nem azt adják el a fejlesztők új köntösben. A „Legöregebb házban” játszódó program erősen épít a mostanság trendi, gravitációra épülő mechanikára. Ennek alapja a Controlban szereplő különleges fegyver, mellyel megváltoztatható a környezet. Misztikum, természetfeletti, különleges hangulat, ezt kínálja a Remedy alkotása, mellyel mindenki megalkothatja saját történetét.

MXGP 2019 – The Official Motocross Videogame

Az olasz Milestone az utóbbi években nagyon pörög: évente több motoros játékot is kiad, ezek közül pedig nem maradhat ki a Motocross sorozat sem. A sárdagasztás ismét elkezdődik, MX2 és MXGP kategóriákban tehetjük próbára ügyességünket, szerte a világon. Lehet saját versenypályát építeni, repeszthetünk hivatalos csapat tagjaként, vagy szponzorok segítségével. Az új rész nem találja fel a spanyolviaszt, nem reformálja meg a műfajt, pontosan azt nyújtja, amit egy ilyen címtől elvárhatunk.

pstore-mxgp.jpg

Vambrace: Cold Soul

A Vambrace: Cold Soul című játék a Steamen már kapható egy ideje, a Radar alatt rovatban is szerepelt. A játék egy oldalnézetes roguelike RPG, melyben egy várost kell megszabadítani az örök tél fogságából. Ez persze nem egyszerű feladat, hiszen a csapatösszeállításon, a taktikázáson rengeteg múlik, azonban a terror növekedésével az esély a túlélésre lecsökken. A Vambrace legerősebb fegyvere a vizuális tervezése és a világépítése, azonban a játékmenet már hagy kívánnivalót maga után. Vért, verítéket követel a játék, azoknak ajánlható, akik szeretik a kihívásokat. Te köztük vagy?

pstore-vambrace.jpg

Headspun

Az FMV (Full Motion Video) címek különleges szeletét képezik a játékoknak. A Headspun is egy ilyen cím, azonban egy ügyes csavarral a fejlesztők megbolondították a receptet. Az alkotás ugyanis egy kalandjáték/FMV hibrid, melyben egy balesetet szenvedett, kómába került, és abból felébredt ember életét kell helyreállítani, méghozzá a tudat és a tudatalatti irányításával. Minden van itt, amit csak el lehet képzelni: kutatás-fejlesztés, személyzet menedzselése, és így tovább. Egy nagy katyvasznak tűnik az egész, de meglepően ötletes az egész koncepció, csakúgy, mint a kivitelezés. Ez egy kötelező játék a csemegék kedvelőinek, megéri a kért árát!

pstore-hybrid.jpg

The Dark Pictures Anthology: Man of Medan

A Supermassive Games csapata néhány évvel ezelőtt már bizonyította az Until Dawnnal, hogy egy interaktív tinihorror is lehet kimelkedő, a döntési elágazásokat és a következményeket tekintve teljesen új szintre emelve a filmszerű kalandjátékokat. Most pedig érkezik horrorantológiájuk első darabja, a Man of Medan, melyben a nyílt tengeren várnak ránk kellemetlen meglepetések.

További megjelenések

Ezek voltak a fontosabb premierek, de természetesen ennél jóval több kisebb cím került fel a boltba. Érdemes lehet megnézni az Agent A: A puzzle in disguise című játékot, de a Human Anatomy VR is érdekes programnak tűnik, csakúgy, mint a Project Nimbus: Code Mirai, amit a Gundam, a Macross és az Ace Combat sorozat inspirált. A teljes lista a következő: