Augusztus második felét tapossuk, és szerencsére nagyon úgy néz ki, hogy a játékipar is éledezik nyári álmából. Az előző két hétben kicsit talán soványra sikeredett a friss megjelenések listája, ezúttal viszont bőven kárpótoltak minket a fejlesztők és a kiadók egyaránt, hiszen az eheti felhozatalban van minden, amit az egyszeri játékos csak kívánhat. Akad itt régi, felújított klasszikus és meglepően szórakoztató AA kategóriás gyöngyszem vegyesen, mutatjuk is, mivel gazdagodott a PS Store az elmúlt héten.

Erica

A Sony Interactive Entertainment Europe legújabb alkotása egy interaktív, élőszereplős Thriller, melyben egy fiatal lány, Erica, múltjában mélyedhetünk el. A történet szerint főszereplőnk az édesapja halálának körülményeit szeretné tisztábban látni, azonban a kutakodásával olyan események láncolatát indítja el, melyek rá is halálos veszélyt jelentenek. Innentől kezdve pedig a mi feladatunk lesz, hogy elmerüljünk Erica múltjába és megpróbáljunk választ találni az őt foglalkoztató kérdésekre, valamint a fontos döntések meghozása és a következmények elviselése is csak ránk vár.

The Yakuza Remastered Collection

A SEGA még a gamescom alkalmából osztotta meg velünk az örömteli hírt, hogy hamarosan érkezik a klasszikus Yakuza játékok felújított verziója, sőt, a Yakuza 3 Remastered már a bejelentés pillanatában is ott figyelt a PS Store-ba. Ezen kívül ráncfelvarrást kap még a Yakuza 4 és a Yakuza 5 is, előbbire azonban október 29-ig, utóbbira pedig 2020. február 11-ig kell várnunk. Jó hír lehet viszont, hogy a The Yakuza Remastered Collection mindegyik játékot tartalmazza, így 18 ezer forintért miénk lehet mind a három Remastered kiadás.

yakuza-remastered-ps-01.jpg

Remnant: From the Ashes

Dark Souls lőfegyverekkel. A Remnant fejlesztőiezzel az érdekes alapkoncepcióval reklámozzák a játékukat, a végeredmény pedig egy kifejezetten kellemes alkotás lett, ami bár nem olyan kőkemény, mint a FromSoftware klasszikus címei, azért így is van benne bőven kihívás. A történet szerint egy alternatív jövőben járunk, ahol a Földet és az emberiséget már majdnem teljesen felemésztette egy másik dimenzióból származó, ősi, gonosz erő. A mi feladatunk lesz ennek az első pillantásra reménytelen helyzetnek a megmentése, ahogy egyedül vagy maximum két társunkkal karöltve felkerekedünk, hogy felkutassunk egy legendás túlélőt, az Alapítót. A hozzá vezető út azonban rengeteg főellenfelen, annál is több démonon és nem egy másik dimenzión át vezet, így nem árt fölkötni a gatyánkat, ha el akarjuk odázni az emberiség alkonyát.

ONINAKI

Az ONINAKI egy hack and slash elemekkel felturbózott akció-RPG, ahol egy úgynevezett Watchert alakíthatunk, akinek a legfőbb feladata, hogy védje a halál utáni életet. A játék háttértörténete szerint ugyanis a reinkarnáció létezik, azonban csak azok tudnak a megújulás útjára lépni, akik már elengedtél az előző életüket. Akik foggal-körömmel ragaszkodnak a múltjukhoz, megrekednek az újjászületés ösvényén, és nem jutnak egyről a kettőre. Watcherként a mi feladatunk lesz az ilyen lelkek segítése, ehhez a feladathoz pedig kapunk egy nagy halom testreszabható fegyvert és más nyalánkságot egyaránt.

Black Desert Online

A hihetetlenül népszerű koreai MMORPG PC-re egy ideje már elérhető, ezen a héten viszont végre megérkezett PS4-re is. A pörgős harcrendszerrel, hatalmas főellenfelekkel és egy felfedezésre váró világgal és 18 egyedi karakterosztállyal érkező játékba egyedül vagy barátainkkal karöltve is belevethetjük magunkat, nem árt azonban vigyázni: a Black Desert Online igencsak addiktív szórakozás.

További megjelenések

Nem csak a fenti játékok jelentek meg azonban az elmúlt héten, akadnak itt más érdekességek is. Említést érdemel például megemlíteni a RAD-ot, mely egy posztapokaliptikus világban játszódó rougelike program, illetve érdemes lehet észben tartani, hogy a PlayStation tulajok ezen a hétvégén kipróbálhatják az idén októberben érkező Call of Duty: Modern Warfare 2v2 Gunfight játékmódját is.

A megjelenések teljes listája a következőképpen alakul: