A játék hivatalos fórumán megjelent közlemény szerint szeptembertől kezdődően az eddig is hömpölygő Galactic Civil War új fokozatba kapcsol, ugyanis mindkét frakció győzni akar. Az elkövetkezendő hónapokban így új küldetések jelennek majd meg, amikkel tömérdek Galactic Civil War-pontokat szerezhetnek a harcosok, s természetesen az a fél győz, amelyik a legtöbb pontot szerezte.

A végjáték győztese egy nagy ünneplés során vesz búcsút a játéktól, a vesztesek „egy nagy durranással távoznak majd,” azok a játékosok pedig, akik nem kötelezték el magukat egyik frakció mellett sem, egy magán búcsúpartit rendezhetnek.

Fontos tudni, hogy csak azok vehetnek részt a búcsúzásban, akiknek aktív előfizetésük van, illetve akik szeptember 15. előtt vásárolták meg és aktiválták a játékukat, hiszen onnantól kezdve a program elérhetetlenné válik a nagyközönség számára, tehát nem fogadnak új regisztrációkat. Szeptember 15. előtt elég egy 30 napos kártyát venni, és a játék további működése során ingyen játszhatunk, valamint az SWG Game Passt is elég egyszer megújítani a záródátum előtt.