• Óriási összeget költött el egy srác a FIFA-ban
  • 8200 dollár, azaz 2,3 millió forint ment el mikrotranzakciókkal
  • A bank nem tudott mit csinálni, de a Microsoft visszautalta a pénzt

Jóformán senki sem szereti a mikrotranzakciókat, Lance Perkins pedig mindenki másnál nagyobb undorral tekinthet erre az üzleti módszerre, bár, talán a szülői felelősségét inkább értékelhetné át, a 17 éves fia ugyanis 2,3 millió forintnak megfelelő összeget, vagyis kicsivel több, mint 8200 dollárt költött el apu bankkártyájával.

Az eset még tavaly, pont karácsony előtt történt, mikor Perkins elhűlve látta a tetemes méretű számlát, amit fia halmozott fel a FIFA-ában, azzal a kártyával, amit elvileg csak vészhelyzet esetére vagy családi kiadásokra használhatott volna.

Mindez Xbox konzolon történt, a srác pedig azt mondta, hogy azt hitte, csak egyszeri kiadásról van szó, és ő is meg van lepődve. Az nem derült ki, hogy pontosa melyik játékban, melyik konzolon és mit vásárolt, de a történetnek ma jó vége lett.

A számla megérkezése után Perkins azonnal felvette a kapcsolatot a bankjával, ahol elutasították, mondván csak akkor tudnak csinálni valamit, ha a fiát csalással feljelenti, majd írt a Microsoftnak, akik, miután megtudták, hogy a fia még kiskorú, visszautálták a 8200 dollárt. Öröm és boldogság, tehát -- legalábbis a családfő számára, a srác azonban nem ugorhat ki a bőréből.

„Soha többet nem lesz a házamban semmilyen Xbox, vagy játékgép.” -- mondta Lance Perkins az eset után.

lance-perkins.jpg

Lance Perkins a fia által felhalmozott számlákat nézegeti.