Az első napi gigantikus folt sem segített a játékosok jelentős hányadán, jelenleg a Steamen a felhasználói értékeléseknek mindössze 55%-a pozitív, teljesítménybeli problémák miatt panaszkodnak a legtöbben. Amíg az Arkane Studios elő nem áll egy hatékony javítással, összeszedtünk pár tanácsot a fejlesztőtől és a közösségtől. Első körben tisztázták, hogy az ajánlott gépigény a játék magas (high) beállításokon 60 képkocka/másodpercen való futtatásához elegendő, e fölé menni csak az azt jelentősen meghaladó konfigurációkkal érdemes. Ezen túl itt van pár többé-kevésbé hasznos tanács a fejlesztőtől:

  • Haználd az automatikus beállításokat, de ha még mindig gond van vele, akkor az élsimításnál a TXAA kikapcsolása, és a textúrák minőségének csökkentése javasolt.
  • Csökkentsd a felbontást, FHD (1080p) felbontás fölött csak GTX1070/GTX 1080 kártyákkal érdemes próbálkozni.
  • A V-sync maradjon bekapcsolva, ha ingadozik a képfrissítés.
  • Ha másodpercenként 30 képkocka alatt mozog a játék, akkor az „Adaptive Resolution” legyen bekapcsolva.
  • Ne fusson a háttérben semmilyen erőforrásigényes program.

A leghasznosabbnak ítélt felhasználói tipp szerint az .exe priotitási besorolása alapértéken alacsony, ez is okozhatja a gondokat. Ennek módosításához a feladatkezelő részletes nézetében, a „részletek” fül alatt a dishonored2.exe-re jobb gombbal kattintva beállítható a prioritás a „magas” (nem valós idejű!) értékre. Megoldást ugyan nem mindenkinek jelentett, de egy próbát megér.

NVidia kártyákkal rendelkezők számára pedig az nVidia Control Panelben a játék által előre renderelt képkockák számának csökkentése is segítséget nyújthat.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!