• Ismét áll a bál a G2A körül, ezúttal a Subnautica fejlesztője kapcsán
  • Charlie Cleveland Twitteren próbálta szaván fogni a szürke piacként funkcionáló oldalt
  • Az illetékesek pedig egy igencsak csípős hangvételű közleményben válaszoltak

A játékipar egyik legmegosztóbb és legtöbb vitát generáló résztvevője alighanem a G2A oldala, illetve kicsit általánosabban a komplett szürke piac. A játékkulcsok eladására és vételére szolgáló felület utoljára még nyár közepén került a figyelem középpontjába, mikor Mike Rose petíciót indított az indie játékok eltűntetéséért a G2A oldaláról.

g2aest-700x394.png

A vitának akkor az lett a vége, hogy a G2A jelezte, tízszeresen kárpótolja azokat a fejlesztőket, akiket az ő oldalukon árult illegális forrásból származó kulcsokkal károsítottak meg. Most pedig nagyon úgy néz ki, hogy a Subnautica fejlesztője, Charlie Cleveland, úgy döntött, ideje élni ezzel az ajánlattal, méghozzá a Twitteren. Cleveland állítása szerint a G2A oldalán eladott, lopott hitelkártyával vett Natural Selection 2 játékok miatt összesen 30 ezer dollárt kellett fizetnie a fejlesztőknek, ezért 300 ezer dollárt várnának az oldaltól.

A tweetre a G2A természetesen válaszolt is, méghozzá egy igencsak csípős hangvételű közleménnyel (amit a fenti képpel illusztráltak), melyben leírják, hogy a G2A csak 2014-ben alakult, így természetesen nem adhattak el rajta illegális kulcsokat 2013-ban. Igaz, hogy az oldal elődje, a go2arena, már a kérdéses időpontban is üzemelt, az illetékesek szerint ez egyrészt még sokkal inkább egy hagyományos digitális áruházként működött, másrészt pedig soha nem is árultak rajta Natural Selection 2 kulcsokat.