A karácsony a szeretet és az öröm ünnepe -- annál kellemetlenebb, amikor valami közbejön és tönkreteszi az egészet. Így járt idén a Joe Danger-játékokkal híressé vált Hello Games, akiknek az irodáját szó szerint elmosta egy áradás.

December 24-én, szenteste a Hello Games főhadiszállására több hektoliter vizet hozott a Jézuska, ugyanis megáradt a közeli Wey folyó, a gátak pedig nem tudták visszatartani az elsöprő vízözönt. Az eredmény katasztrofális: a csapat Twitteren közvetítette az áradást, és bár pontos kárjelentés nem érkezett eddig (pedig arra vártunk), annyit már megerősítettek, hogy a technikai eszközök többsége tönkrement. Monitorok, számítógépek, minden. Boldog karácsonyt, mi?

A srácok szenteste óta igyekeznek menteni a menthetőt. Új projektjük, a VGX-en bejelentett, adatlapunkon is szereplő No Man's Sky önmagában is emberfeletti erőfeszítéseket igényel, hát még most. Az nem derült ki, hogy a játék eddigi kódjának esett-e baja, magyarán a srácok tartanak-e másolatokat valahol. Reméljük, hogy igen, ellenkező esetben szegény fejlesztők nagy bajban lesznek.

Hello Games staff