A Batman: Arkham-sorozat talán a valaha készült legjobb DC videojáték-sorozat, annak ellenére, hogy az Arkham Origins csak egy korrekt iparos munka, az Arkham Knight PC-s változata pedig a megjelenése napján katasztrofális állapotban volt. Összességében mégis nagy élmény volt kijátszani a sorozatot, ami elejétől a végéig remek történettel, karakterekkel és hangulattal operál, és még a játékmenete is jól működött.

Ezért is furcsa, hogy a Warner Bros. a mai napig nem volt képes előállni valami hasonló, szintén a DC univerzumban játszódó játékkal – akár még az Arkham-univerzumot is bővíthették volna. Ugyan sokszor hallottunk egy készülő Superman-játékról, de a mai napig nem lett ilyen program bejelentve.

A Geeks Worldwide munkatársa, James Sigfield értesülései alapján ez nem a véletlen műve. Tudomására jutott, hogy 2013 óta a Warner két Superman-játékot is elkaszált. Az egyik leginkább a Marvel's Spider-Manhez hasonlított, azaz egy nyitott világban (ez esetben Metropolisban) repkedve védelmezhettük volna a gyengéket a különféle DC gonoszoktól. Ennek a játéknak tavaly kellett volna megjelennie, de a prototípus fázison sem jutott túl.

A másik program a Superman: Unbound animációs film feldolgozásának szánták azonos címmel, ebben Kryptonit fővárosa, Kandor lett volna a fő játéktér, amiben olyan ellenségekkel gyűlhetett volna meg a bajunk, mint Doomsday és Brainiac. Ez a változat sem jutott messzire.

A projektek megbukásának fő mozgatórugója a Warner volt, ami ragaszkodott ahhoz, hogy minden DC adaptáció az Arkham-játékok motorját, azaz az Unreal Engine 3-at használja, ám ezzel a motorral a fejlesztők képtelenek voltak megoldani Kal-El repülését. Ugyanezen okból kifolyólag vérzett el egy Öngyilkos osztag játék is, Harley Quinn-t, Deathstroke-ot és Katanát is irányíthattuk volna.

Bár eme Superman-játékok már sosem fognak elkészülni, Sigfield megosztott néhány koncepciórajzot, amik alapján legalább elképzelhetjük, hogy miképpen festettek volna.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!