A Nintendo 5,5 millió Wii U-t szeretne eladni idén év végéig, ami nagyon magas szám, Michael Pachter szerint pedig szimplán teljesíthetetlen. Az őszi és karácsonyi szezon hatalmas címek egész sorát hozza magával, melyekhez elég egy már meglévő konzol birtoklása, és ezért a legtöbben inkább várnak majd a jövő évi felhozatalig. Ez végső soron érthető, nem is volt világos eddig, miért ragaszkodik a Nintendo az irreális magas statisztikákhoz.

Wii U

Nos, most a japán gyártó tiszta vizet öntött a pohárba: elismerték, hogy a Wii U gyártása sokba kerül, így egy ideig minden eladott gépen veszteséget könyvelhetnek el. Ezáltal csak a szoftverek hozhatnak tiszta hasznot, azokhoz viszont el kell adni a vasat is -- ez amolyan örök körforgás, minden konzolnak szembe kell néznie vele. Csakhogy a Wii U technikai képességei nem olyan forradalmiak, hogy megmagyarázzák a magas gyártási költségeket.

Persze a két képernyő végső soron megdobja az árat, de a konzol így is túlárazottnak tűnik. Nemrég egyébként a PC Guru stábja is kipróbálhatta a gépet -- véleményünket és tapasztalatainkat a következő számban ismertetjük.