• Novemberre halasztották a Nincs idő meghalni premierjét
  • 163 percével ez lesz az eddigi leghosszabb Bond-epizód
  • Főszerepben Daniel Craig, Rami Malek, Ben Whisaw, Naomie Harris és Léa Seydoux
  • Már látható a magyar előzetes

Egész februárban azt rebesgették, hogy a pénzügyileg kevésbé jól teljesítő szuperprodukciók kudarcáért mennyire lehet felelős a koronavírus keltette pánik. Az esetleges bukást és a nézők egymás általi megfertőzését megelőzendő a rajongók régóta kérték már az MGM-et és a Universalt, hogy halasszák el a huszonötödik, jubileumi James Bond epizód premierjét.

Kérésük most értő fülekre talált: a produkció hivatalos Facebook oldalán jelentették be a hollywoodi stúdiók, illetve a franchise állandó producerei, Michael G. Wilson és Barbara Broccoli, hogy áprilisról novemberre csúsztatják a Nincs idő meghalni bemutatóját. Az Egyesült Királyságban november 12-én, Amerikában (és vélhetőleg a világ többi részén) 25-én debütál majd a film.

jon-az-utolso-daniel-craig-fele-bond-elso-elozetese-ime-az-elso-kepsorok.jpg

A történet szerint Jamaikából érkezik Európába, egész pontosan Londonba, Norvégiába és Olaszországba a 007-es, hogy egy titokzatos gonoszt megállítson, akit Rami Malek alakít. Visszatér a vászonra Ralph Fiennes, Ben Whishaw és Naomie Harris, illetve – a Bond lányok közül elsőként két részt vállalva – Léa Seydoux is újra feltűnik a vásznon. A direktori székben Cary Fukunaga (Hontalan fenevadak) ül, a zenét pedig Hans Zimmer szolgáltatja.

163 percével a Nincs idő meghalni lesz egyébként az eddigi leghosszabb Bond-mozi. Ezzel mintegy tizenöt perccel lesz terjedelmesebb a játékidő, mint az eddigi csúcstartó, a 2015-ös 148 perces Spectre-ben. Maga a nyitójelenet is új rekordot állít fel a híresztelések szerint, egyes források húsz perces expozíciót jósolnak. Érdekesség egyébként, hogy Craig nevéhez fűzödik a négy leghosszabb, valamint a legrövidebb (A Quantum csendje, 106 perc) Bond-film is.