Carrie Fisher múlt hét pénteken, egy Londonból Los Angelesbe tartó repülőúton kapott szívrohamot és intenzív osztályra került. Később az állapota stabilnak tűnt, de sajnos a mai napon elhunyt. A család szóvivője, Simon Halls egy, a People magazinnak szánt közleményében erősítette meg a színésznő korai halálálnak váratlan és szomorú tényét.

„Billie Lourd mély szomorúsággal tudatta, hogy szeretett édesanyja ma reggel 8 óra 55 perckor elhunyt. Az egész világ szerette őt, és mélységesen hiányolni fogja. Az egész családunk szívből köszöni a hozzá fűződő imáidat és törődésdet.”

Carrie Fisher remek színésznő volt és rengeteg egyéb érdemmel is bírt (könyvet írt és forgatókönyveket javított, például a Halálos fegyver 3-on és az első két Star Wars-prequelen is dolgozott, életrajzi könyvéből pedig film készült), de szerintem nem hazudok azzal, ha azt mondom, hogy a legtöbben Leia hercegnőként zártuk a szívünkbe őt. Ebben a szerepben legutóbb a Star Wars: Az ébredő Erő során láthattuk, és jövőre a Star Wars VIII-ban is szerepel még, sajnos viszont a kilencedik rész forgatásán már nem lehet jelen. Nyugodjék békében!

carrie-fisher-2.jpg