• Elkészülhet a Battalion 1944
  • A fejlesztők több mint 40 millió forintot (100.000 fontot) gyűjtöttek össze
  • Hamarosan bejelentik a többletcélokat
  • A játék 2017. májusában esedékes

A héten hívtuk fel a figyelmeteket arra, hogy készül egy új, második világháborús FPS, amit a nagy öregek, a Medal of Honor és a Call of Duty 2 inspirált, ugyanakkor igyekszik a lehető legjobban a valóság talaján maradni. Mindez azt jelenti, hogy a történelmi hűség szellemiségében megalkotott pályákat és fegyvereket kapunk, olyan játékmenettel párosítva, ami a játékosok egyéni ügyességére helyezi a hangsúlyt, de még nem szimulátor szintű követelményekkel bír.

Ez a Battalion 1944, a Bulkhead Interactive ötlete, ami láthatóan jó húrokat pendített meg a rajongók szívében, ugyanis nem sokkal a gyűjtés indítása után sikerült is összegyűjteni a játék elkészítéséhez szükséges 40 millió forintot (100 ezer font). Magyarul, most már nincs pénzügyi akadálya annak, hogy újra a második világháború hadszíntereire lépjünk, sőt, a srácok hamarosan bejelentik, hogy milyen többletcélokat tűznek ki -- további 100 ezer fontnak megfelelő bónuszokat terveznek.

Az Unreal Engine 4 által hajtott játékon veterán fejlesztők és tehetséges modderek egyaránt dolgoznak, a munkájukat pedig eSport veteránok segítik, merthogy a Battalion 1944 csak multiplayer módot tartalmaz. A szokásos egyéni és csapatalapú megmérettetések várnak ránk, egy olyan fejlődési rendszerrel megfejelve, amiben a rangok mellett kozmetikai elemek sokaságával szabhatjuk személyre katonánkat.

A Battalion 1944 a tervek szerint 2017. májusában jelenik meg PC, PS4 és Xbox One platformra. Íme, egy kis ízelítő: