• Jason Blum a kilencvenes évek tinihorrorjait dolgozná fel
  • A producer azt is elmondta, hogy több éves munka eredménye lehet a szerzői jogokról való megegyezés

Váratlan ötlettel áltt elő Forbes-nak adott interjúban Jason Blum, a Parajelenségek és a Kanadában épp moziba került Halloween-remake producere. Mivel utóbbi egyelőre meglehetősen jól teljesít, úgy tűnik, hogy Blum más klasszikus, kilencvenes évekbeli slasherek vagy tinihorrorok felé fordulna. Első ízben Wes Craven kultikus alkotását, a Sikolyt és az 1997-es Tudom, mit tettél tavaly nyáron című filmeket rebootolná, vagyis kezdené a szériát előről.

A slasher tipikusan amerikai műfaj, amiben főleg tiniket megtámadó, késsel vagy hasonló támadó eszközzel felszerelt rémek tartanak rettegésben egy várost vagy iskolát. A történet végén általában egy a társainál józanabb fiatalnak sikerül hosszas nyomozás után elkapnia és legyőznie a szörnyet. Az első slasherek a hetvenes években születtek (pl. Texasi láncfűrészes mészárlás), ám az ezredforduló környékén – hála a Sikolynak – új erőre kapott a zsáner.

Ugyanakkor a producer azt is megjegyezte, hogy a szerzői jogok miatt nagyon nehéz nekivágni egy ilyen film feldolgozásának. A Halloween remake-jének valódi gyártása például négy-öt év jogi egyezkedés után kezdődhetett csak el, mondta a filmkészítő. Egyelőre tehát inkább álom, mintsem valóság az új Sikoly mozi.

sikoly-jelenet.jpg