2010-ben a Super Meat Boy visszahozta a köztudatba a hardcore platformereket, a zajos siker ellenére azonban a játékot készítő két fős csapat, a Team Meat fedőnév alatt dolgozó Edmund McMillen és Tommy Refenes azonban korábban úgy nyilatkozott, nem terveznek folytatást. Nos, azóta sok minden történt.

A srácok ugyanis javában dolgoznak a Super Meat Boy Forever nevű PC-s mellékágon, amely az alapjátékot bolondítja meg auto-scrollinggal, azaz tulajdonképpen egy endless runnerről van szó. Ahogy McMillen fogalmazott, a fejlesztési káosz közepén érdekes dolgok történtek; gondolkodtak, hogyan tovább, mi legyen a következő lépés, és az egyik gondolat az volt, hogy a Meat Boyt más platformokra is elkészítsék. Ez rögtön új perspektívákat nyitott, és ekkor vetődött fel a folytatás kérdése is. A Forever készítése közben Meat Boy mozgásának új lehetőségei is felbukkantak, amelyek kétségkívül jó helyen lennének egy második részben. Emiatt McMillen úgy érzi, a Super Meat Boy 2 most „benne van a levegőben”, és korábbi kijelentésével ellentétben már nem lenne ellenére a dolog.

Persze ez még csak egy gondolat, hiszen Ed barátunk nem épp megbízható, ha játékokról van szó, csapongó gondolatai mindig elviszik mindenféle mellékutakra. Mert ugye ott van még az időtlen idők óta bejelentett, azóta is várt Mew-genics – helyette itt az ujjazós Fingered, amire viszont senki nem számított, és jön ugye az említett Super Meat Boy Forever is valamikor. Szóval a remény megvan – aztán meglátjuk, mi lesz belőle.