Hosszú ideje nem hallottunk már a legendás Dreamfall epizodikus folytatásáról, hiszen a munkálatokat 2009-ben határozatlan időre leállították. Ez sok esetben azt jelenti, hogy a projektnek befellegzett, ez most viszont kivétel, hiszen a fejlesztés újra elkezdődött.

A Funcom ma jelentette be: a The Longest Journey sorozatot megálmodó Ragnar Tørnquist egy új stúdiót nyitott Red Thread Games néven, s itt, közösségi pénzgyűjtés nélkül, tehát önálló finanszírozással fog végre-valahára elkészülni a 2007-ben bejelentett Dreamfall Chapters. A fejlesztést maga Tørnquist fogja vezetni, miközben fél szemmel a The Secret World alakulását is nyomon követi, melynek már „csak” tervezője, nem pedig producere.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy végre lehetőségem van folytatni a The Longest Journey-sorozatot. A Dreamfall egy kínzó cliffhanger befejezéssel zárult, s azóta a játékosok teljesen jogosan követelik a folytatást -- a Funcommal kötött megállapodásomnak köszönhetően ezt most már megvalósíthatom. Nagyon hálás vagyok a cégnek ezért az egyedi és izgalmas lehetőségért, s már alig várom, hogy újra fejest ugorhassak abba az univerzumba, amit több mint egy évtizede termettem meg, és elhozzam a történet folytatását, amire már hat éve várnak az emberek.” -- Ragnar Tørnquist.

A cég egyelőre nem beszélt megjelenési dátumról és egyéb részletekről, de ez érthető is, hiszen a játék még csak most lépett be a fejlesztés előkészületi fázisába.