A cég különösebb csinnadratta, hírverés nélkül indította el új szolgáltatását, mely az MMOG zsáner rajongóinak életét hivatott megkönnyíteni. A Steam Subscription Plans lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy integrálják előfizetéses rendszerüket, így a felhasználók a Valve kliensének elhagyása nélkül újíthatják meg vagy törölhetik a havonta történő pénzátutalást.

A folyamat pofonegyszerű, ugyanis csak a kosárba kell dobni a játékot, majd kiválasztani az előfizetést, a rendszer pedig intézi helyettünk a többit. A profilunkon aztán láthatjuk, hogy mennyit fizettünk, s mikor kell legközelebb utalni -- fontos azonban tudni, hogy a fizetéseket nem tudjuk befagyasztani, csak leállítani, majd megújítani, illetve előfizetést egyelőre nem ajándékozhatunk.

Természetesen már van program, ami ezt támogatja, ennek neve Darkfall Unholy Wars. A független fejlesztők által készített program 40 euróba kerül, majd 30 naponta további 15 eurót kér tőlünk. A Valve azt ígéri, hogy a későbbiekben több program is támogatni fogja a Steam Subscription Planst.