A Ubisoft alaposan megragadta a grabancánál a 80-as évek stílusát a Far Cry 3: Blood Dragonnal. Az egész körítés olyan zavarba ejtően retró, hogy azt egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni; lézerek, kiborgkatonák és egy Rex Colt nevű főszereplő, több igazából nem is kell a boldogsághoz -- már persze csak azoknak, akik szeretik ezt a fajta a stílust. 

Az kétségtelen, hogy a Blood Dragon a neonfényeivel és nonszensz történetével nem mindenkinek való. Teljesen érhető, hogy valaki ezt nem tolerálja, hiszen egy ilyen anyag természetes módon sokszor kéri azt a játékostól, hogy hunyjon szemet a látottak vagy történtek felett, de pont az ilyen logikátlanságok adják az ízét az egésznek.

Aki tehát a komolyságot keresi a játékaiban, s nem akar túlságosan elrugaszkodni a valóság talajától, annak talán érdemes ügyet sem vetnie a Far Cry 3: Blood Dragonra, ami csak a nevében és a játékmenetben mutat hasonlóságot a Far Cry 3-mal, akiket viszont nem zavar az, hogy a fejlesztők valami egészen mással próbálkoznak egy ismert név alatt, azoknak erősen ajánlott a játék -- az alábbi, élőszereplős videóval is elsősorban őket célozta meg a Ubisoft.