• Egy lovag párbajra hívja földesurát, aki megerőszakolta feleségét
  • Főszerepben Matt Damon, Jodie Comer, Adam Driver és Ben Affleck
  • Amerikában október 15-én debütál a The Last Duel

Grandiózus történelmi filmmel jelentkezik a 83 éves Ridley Scott. Az Alien, a Szárnyas fejvadász, a Hannibal és a Thelma és Louise mellett a Gladiátort, a Robin Hoodot és a Mennyei királyságot is jegyző alkotó ezúttal – utóbbi művek nyomvonalán maradva – a 14. századba röpít minket. A történet szerint egy lovag (Matt Damon) feleségét (Jodie Comer) megerőszakolja nagyhatalmú földesura (Adam Driver). A nőnek természetesen senki sem hisz, a lovag viszont párbajra hívja az elkövetőt.

mv5byju4odjknjctmtvmmy00mdrilwjjyjmtotayyte1ogjhzja1xkeyxkfqcgdeqxvymteymjm2ndc2v1.jpg(A kép forrása: IMDB)

A 20th Century Studios produkciója Eric Jager igaz történeten alapuló The Last Duel: A True Story of Trial by Combat in Medieval France című regényét adaptálja, a forgatókönyvet pedig a filmben is látható Ben Affleck és Matt Damon, illetve Nicole Holofcener (Exek és szeretők) írta. A The Last Duel október 15-én debütál az amerikai mozikban, alább láthatjátok az első előzetest.

Hamarosan láthatjuk egyébként Ridley Scott másik friss filmjét a megtörtént családi bűntényt feldolgozó House of Guccit, ill. már bejelentették a produceri égisze alatt készülő Blade Runner: Black Lotus című sorozatot és saját maga rendezte Alien előzménytörténetet és a Gladiátor 2-t.