Az Enemy Front a készítők szerint azért lesz másabb, mint a dicső régmúlt második világháborús játékai (Call of Duty, Medal of Honor: Allied Assault, Battlefield 1942, Brothers in Arms: Road to Hill 30), mert ebben nem egy bagórágó amerikai katona a főhős, hanem egy, a frontvonal mögött rekedt bagórágó amerikai tudósító.

A trailerből sajnos kiderül, hogy ez a nagy különbség lényegében legfeljebb az átvezető videókban érhető tetten, mert Robert Hawkins a fényképezőgépet gépfegyverre, a noteszt TNT-re cseréli, szóval nem sokban fog különbözni teszem azt B. J. Blaskowitztól. A történet folyamán az ellenállással együttműködve végiglőhetjük Franciaországot, Németországot, Norvégiát és Lengyelországot, segítve ezzel a szövetségesek előrenyomulását.

A június 14-én PC-re, Playstation 3-ra és Xbox 360-ra érkező Enemy Front ugyan nem tűnik többnek laza délutáni lövöldénél, ám ha sikerül valami úton-módon megidéznie azt a korszakot, amikor a Call of Dutyban még nem 3D-Printer Rifle-lel, hanem M1 Garanddal ritkítottuk a rosszfiúk sorait, még jól is elsülhet.