Amikor a legutóbb számoltunk be a PC-s Enslaved: Odyssey to the Westről, még nem tudtuk, hogy mikor fog megjelenni az átirat. A kiadó Capcom ugyanis is csak elismerte ennek készültét, miután egy szivárgás útján nyilvánosságra került -- nos, azóta a program kvázi fű alatt meg is jelent a Steam és a PSN rendszerében.

Az Enslaved: Odyssey to the West Premium Edition az alapjáték mellett tartalmazza a Pigsy's Perfect 10 címre keresztelt DLC-t, tehát egy teljes csomagot kapunk, mégpedig a megszokottnál alacsonyabb áron (PC-re 20 euró), így akinek annak idején a konzolos változat felkeltette az érdeklődését, az most évek múltán végre beszerezheti a programot. Az átirat Steam Cloud, Big Picture, gamepad és achievement támogatást kapott.

A történet egyébként arról szól, hogy egy rabszolgákat szállító hajó lezuhan a romokban álló Földön, a főhősünk, Monkey pedig egy a robbanószerrel töltött fejpánttal felszerelve tér magához. Ezt a szintén a hajón utazó Trip helyezte rá, ezzel garantálva azt, hogy hősünk elviszi őt a 300 mérföldre lévő táborába, ami persze egyáltalán nem lesz könnyű, a jövő eme változatában ugyanis robotok járőröznek a romok között, emberekre vadászva.

Enslaved: Odyssey to the West minimum gépigény:

  • Operációs rendszer: Windows XP SP2, Vista vagy jobb
  • Processzor: 2,2 GHz-es Intel Core 2 Duo vagy 2,4 GHz-es AMD Athlon 64 X2 4600+
  • Memória: 2 GB RAM
  • Videokártya: Nvidia Geforce 9600 vagy ATI Radeon HD 4850
  • Merevlemez: 12 GB HDD