A már régóta várt Dreamfall Chapters: The Longest Journey eredetileg epizodikus formában jelent volna meg, de mikor indult a közösségi gyűjtögetés, a fejlesztést végző  Red Thread Games azt ígérte, hogy darabolás nélkül, egyben fog megjelenni a játék -- ez most megint változott, s mégis epizodikus lesz a Dreamfall Chapters.

„A kreatív munka kiszámíthatatlan, a történet pedig nagyobb és ambiciózusabb lett, mint amit eredetileg megálmodtunk. Nem tudjuk tartani azt a tempót, amit másfél évvel korábban tűztünk ki, így alaposan át kellett gondolnunk a menetrendet és a költségvetést.” -- mondta  Ragnar Tornquist.

Így született meg a döntés, miszerint az öt fejezetre bontott történetet külön-külön fogják kiadni -- az első, Reborn című fejezet idén ősszel jelenik meg, s a csapat abban bízik, hogy ezzel némi bevételhez juthatnak, amivel növelhetik a többi rész minőségét. Ráadásul így nagyobb figyelmet szentelhetnek az egyes epizódoknak, ha ugyanis mindezt egyszerre adták volna ki úgy, hogy közben az ütemtervet is tartják, egész történetvonalakat, karaktereket és helyszíneket kellett volna kivágni.

dreamfall-chapters-episode-1.jpg