Az a probléma az internetes kritikákkal, hogy ha nagyon sok negatív véleményt olvasunk egy filmről, akkor hajlamosak vagyunk elhinni, hogy az tényleg pocsék. Nem ismerjük az adott kritikust, aki megfogalmazta a véleményét, és simán lehet, hogy egyszerűen csak nem rajongója a műfajnak vagy nehezen látta meg a film valódi értékeit. A korábban TikTok-on is nagyot ment, kísérleti horrorfilmnek is betudható Skinamarink például több helyen le lett húzva, mert az emberek szerint unalmas és nem történik benne semmi. Ennek ellenére számomra az utóbbi évek egyik legfélelmetesebb filmje volt, ami ismét előhozta belőlem a sötétségtől való rettegést. A The Continental: From the World of John Wick sorozat teljes első évadának kritikái már keringenek a neten és a legtöbb helyen bizony eléggé lehúzzák. Emiatt nem éreztem égető szükségét a megnézésének, de aztán arra gondoltam, hogy nem érdekelnek ezek a kritikák. Nagyon szeretem a John Wick-filmeket, úgyhogy adok egy esélyt a spinoff-sorozatnak – nem bántam meg.

thecontinentalkaposter600x314.jpg

A sztori az ’50-es években egy letartóztatással nyit, majd ugrunk előre az időben és az 1970-es években a fiatal Winston Scott (Colin Woodell) életébe csöppenhetünk bele. Pontosabban előbb megismerjük a testvére, Frankie (Ben Robson) előre kitervelt magánakcióját, aki eltulajdonít valamit a new york-i Continental Hotelből, amit nagyon nem lenne szabad. A hotel vezetője, Cormac (Mel Gibson) persze az egyetlen lehetséges úton próbálja megtalálni Frankie-t: elraboltatja Londonból a testvérét és New Yorkba utaztatja, majd megkéri, hogy segítsen a bratyó nyomára bukkanni. Winston nemet mond, viszont mivel mégiscsak a testvéréről van szó, nekiáll a saját szakállára nyomozni. Nyilván erre Cormac is számít, ezért az embereit ráállítja a srácra, és innentől kezdődnek az igazi bonyodalmak. A ’70-es évekhez illő komor, a krimi és a gengszterfilmek mezsgyéjén táncoló sorozatot kapunk, ami szépen egy véres bosszútörténetté formálódik.

Egyelőre csak az első rész érhető el a nagyközönség számára, szóval ez alapján tudok véleményt formálni: nekem eddig tetszik a The Continental. A látvány nagyon rendben van, tényleg mindent áthat a retró-feeling és erre a zenék is rátesznek pár lapáttal. Már rögtön az első részben felhangzik The Stooges, ZZ Top, Boney M, de még Black Sabbath is. Persze a John Wick-filmek védjegyének számító ultra-brutális összecsapások sem maradtak ki. Mindjárt az epizód elején kapunk egy látványosabb lépcsőházas akciózást, de a vége felé is van egy konyhai bunyó egy indokolatlanul nyugodt csecsemővel meg egy vasalóval, ami rohadt jól lett megcsinálva. A látottak alapján ezeknél a részeknél brillírozik igazán a sorozat, de például a szinte nézhetetlenre vágott autósüldözésnél már én is felszisszentem. Persze ez még mindig csak egy epizód és lényegében bármi lehet a sorozatból, de úgy gondolom, hogy ha neked is bejönnek a John Wick-filmek, akkor ne hallgass a lehúzó kritikákra – adj nyugodtan egy esélyt a The Continental-nak! Maximum ha tényleg rossz, akkor majd menet közben elkaszálód, de szerintem bőven megéri kitartani az évadfináléig.

A The Continental megtalálható a Prime Video kínálatában.