A hét videója:

GTA-lázban ég a világ, így nem is csoda, hogy megszaporodtak a GTA 5-tel kapcsolatos rajongói alkotások. Felsorolni is nehéz volna, hogy mennyi kép, videó és egyéb érdekesség született, de azt szinte biztosan tudom, hogy a korai felhozatalból a GrittyReboots alkotása a legjobb.

A csapat ebben a négyperces szösszenetben a GTA 5 cselekményét a nevükhöz híven egy jóval sötétebb irányba terelte, némi paranormális szállal is megbolondítva, a végeredmény pedig egy kifejezetten jól megkomponált amatőr pszichológiai thriller lett.

További GTA 5-ös érdekesség, hogy mainstream média sem mentes attól a felhajtástól, amit a játék generált, így majdhogynem kötelező volt a késő esti beszélgetős műsorok házigazdáinak, hogy legfeljebb egy szkeccs keretében erről is beszéljenek. Így járt el Conan O'Brien is, aki a Clueless Gamer nevű minisorozatában szerencsétlenkedett egy keveset a frissen megjelent GTA 5-tel, természetesen a maga sajátos stílusában.

Nyilván a hobbijátékosok is kiveszik a részüket a GTA 5-őrületből, s noha ők nem forgatókönyv alapján dolgoznak és színészkednek, és nem milliós közönséget szórakoztatnak kábeltévén, tudnak ők is nagyon szórakoztató videókat készíteni. Ilyen az alábbi alkotás, amiben Franklin vadállati énjét láthatjuk, aztán pedig azt, hogy Trevor mennyire jó parkourban.

Végezetül íme egy képen a GTA 5 három főszerepléjének szinkronszínésze: baloldalt Steven Ogg, vagyis Trevor, mellette Shawn Fonteno, alias Franklin áll, jobb szélen pedig Ned Luke, Michael hangja látható. 

Érdekességek a hétvégére - GTA 5

A GTA 5-től elkanyarodva mutatok nektek pár nagyon jó művészi munkát. Első körben itt a Little Video Game Books Vol. 2, mely gyerekkönyvek stílusában ábrázol népszerű játékokat, a második adagban pedig a Red Dead Redemption, a Half-Life 2 és a Mass Effect kapott cuki konverziót. Az alábbi galériában az első anyag is látható, benne a Portal, a BioShock és a Skyrim.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A héten a második nagyon szép művészi munka kollekciót a szerkesztőségben igen kedvelt All Games Beta portálon találtam. Ezek távol-keleti festményekhez hasonlóan ábrázolják többek között a Mass Effect, a Dead Space és a Minecraft karaktereit. Akárcsak a Little Video Game Books képeit, ezt is nagyon szívesen látnám a falamon.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Láttatok már a Tron-filmek színvilágát tükröző N64 konzolt? Nem? Akkor kattintsatok az alábbi videóra!

Új résszel jelentkezett a Machinima-csatorna frissnek mondható sorozata, a Graphic Content, ami ezúttal (egy kissé furcsa időzítéssel) a Mass Effect-sorozatról osztott meg velünk pár érdekes számadatot.