A hét videója:

Az elmúlt évek egyik legnagyobb jelensége mindenképpen a Minecraft felbukkanása volt, hiszen a svéd fejlesztők első látásra egyszerű, de óriási lehetőségeket nyújtó mechanizmusai szó szerint milliónyi játékost ejtettek rabul, mind PC-n, mind pedig konzolon, illetve mobil platformokon. Túlzás nélkül állíthatjuk tehát azt, hogy a Minecraft egy kiugróan nagy siker volt, olyan, amekkorát még néhány nagyobb cím sem tud elérni. 

A nagy rajongói tábor mellé természetesen jár az, hogy nagy az érdeklődés is a program hátterét illetően, s sokan szeretnék megismerni, mi megy a kulisszák mögött. Nos, itt jön képbe a 2 Player Productions 2012-ben készített dokumentumfilmje, aminek hála egy kicsit benézhetünk a színfalak mögé, a legjobb az egészben pedig az, hogy nem is kell fizetnünk a filmért: a csapat a héten feltöltötte munkáját YouTube-ra -- bár a srácok eddig sem volt szívbajosak ezen a téren, hiszen tavaly, a premierrel egy időben ők maguk tettek közzé egy torrentverziót. Ha Minecraft rajongó vagy, és eddig még nem láttad e dokumentumfilmet, nézd meg!

A DefendTheHouse csapata nem lustálkodott a héten, hiszen megjelent az új GTA 5 és az új Battlefield 4 videójuk, valamint elindult a Call of Duty: Ghosts városi legendáinak kutatása is.

A héten Észak-Amerikában megjelent a PS4, a Sony következő generációs konzolja, ám nem kellett sokat várni arra, hogy megszülessen az első olyan videó, ami a gép látványos elpusztulását dokumentálja.

A feladatot a Rated RR YouTube csatorna vállalta magára, akik a hivatalos premier előtt pár nappal, tehát soron kívül kiküldött példányt robbantottak szét egy 50-es kaliberű mesterlövész puskával. Az eredmény a maga módján szép és igen is látványos, de csak erős idegzetűeknek ajánlott.

Mások a Best Buy előtt kígyózó sor szeme láttára vertek szét egy konzolt.

További, ám már jóval barátságosabb érdekesség a PS4-gyel kapcsolatban, hogy a konzol premierjére kiadott videót ugyanaz a csapat készítette, mint akik a Xbox One kedvcsinálóját. A gárda a The Mill névre hallgat, s természetesen nem ezek voltak az első munkáik, és reméljük nem is az utolsó, ugyanis nagyon jó munkát végeztek.

Még valami: a Microsoft Twitteren gratulált a Sonynak a PS4 startjához.

microsoft-sony-ps4-launch.png

Ezt csak úgy itt hagyom:

rpg-jrpg.jpg

Kodzsima-szan nem olyan nagyon régen azt mondta, szeretné, ha az új MGS karakterei szexisebbek lennének, ezzel elősegítve azt, hogy a csinosabb rajongók beöltözzenek eme karaktereknek. Nos, a mester kívánsága teljesült, az új Metal Gear Solid karaktere, Quiet ugyanis ennél lengébben már nem is öltözhetne, ám ez nem szegte Kelly Jean kedvét, aki eleget tett a fejlesztő kívánságának. Íme a végeredmény:

metal-gear-solid-cosplay.jpg