A hét videója:

A múlt héten számoltam be a The Brothers Rapture projektről, mely kanadai egyetemisták készítettek. Az anyag akkor lecsúszott a hét legjobb videója címéről, de most, hogy elkészült a teljes mű s, a látva, milyen más videók jelentek meg a héten, nem is kétség, hogy kit illet az első hely.

Aki most hall erről először, annak tudnia kell, hogy egy alacsony költségvetésű rajongói projektről van szó, mely egy testvérpárról, Charlesról és Arthurról szól, akik az óriási szabadságot ígérő Rapture-ba utaztak, de ahogy az sejthető, semmi sem alakult úgy, ahogy azt tervezték.

Fejből te hány híres játékot ismersz fel a logójának egyetlen betűjéből?

Érdekességek a hétvégére -- vár Rapture

A hagyományos kontrollerek és a billentyűzet már olyan 2012. A jövő divatja (talán) az agyaktivitással működő irányítás lehet -- persze nyilván a szó legszorosabb értelmében a gombok nyomogatásához is agyi aktivitás kell, ám a Son of Norban közvetlenül az agyhullámainkkal parancsolhatjuk a képernyőn látható elemeket.

Az erősen kísérleti program az Emotive EPOC eszközt használja, ami képes figyelni a sütnivalónk aktivitását, ezeket a jeleket pedig a játék által értelmezhető parancsokká konvertálni. Így válik lehetővé, hogy a köveket mozgassuk vagy formáljuk a pályákat, mindezt csupán azzal, hogy erre gondolunk.

A fejlesztést végző StillAlive Studios jelenleg egy Kickstarter-kampányt futtat az egyébként hagyományos úton is kezelhető játékukhoz. A csapat összesen 150 ezer dollárt szeretne, amiből eddig 65 ezer jött össze -- aki 300 dollárt ad a játékra, az a program mellett az Emotive EPOC eszközt is megkapja. A Son of Nor továbbá a Steam Greenlighton is megtalálható.

A League of Legends egy nagyon népszerű játék, amivel rengeteg ember tölti a szabadidejét, ám biztosan sokakban felmerült a kérdés, hogy pontosan, számszerűen mennyire népszerű a MOBA-stílus oszlopos tagja. Nos, erre az égető kérdésre ad választ a Machinima csapata a Graphic Content című videójukban, melyben többek között kiderül, hogy havonta több mint egymilliárd órát játszanak az emberek, ami elég volna 80 ezer Föld-Mars oda-vissza útra.

Akinek tetszett a videó, annak jó hírem van, ugyanis az egybehangzóan pozitív visszajelzés alapján a Machinima egy egész sorozatot fog készíteni, ami azt jelenti, hogy ebben a rovatban gyakran találkozhattok majd az új részekkel.

Óriási elánnal robbant be a köztudatba a koreai PSY; a Gangnam Style-t több mint másfél milliárd alkalommal tekintették meg az emberek annak ellenére, hogy a refrénen kívül a többség a világon semmit nem ért a szövegből. Ezen felül boldog-boldogtalan megtanulta azt a bizonyos táncot, valamint mindenki legalább kétszer beöltözött az énekesnek valamilyen buli alkalmából. Biztonsággal kijelenthetjük tehát, hogy meghódította a világot a PSY, s ez természetesen magával vonja azt, hogy többek között a játékvilágba is beszivárogjon a jelenség. Lássuk is hát az PSY legfrissebb anyagát, a Gentlemant a Minecraftban.

A CollegeHumor készített pár hibaüzenetet a való élet számára. A képre kattintva megtekinthető az összes gif.

Érdekességek a hétvégére -- vár Rapture

A Call of Duty Black Ops egyik legnépszerűbb multiplayer pályáját, a Nuketown a való életben is megépítette a Tippmann Sport. A cég paintball kellékekre szakosodott, s a Paintball Explosion of East Dundee rendezvényen leleplezte le a kész arénát, mely ugyan nem egy teljes másolat, de nagyon hiteles -- még a manökeneket sem felejtették el. Íme egy videó az egyik mérkőzésről.