A hét videója

Aki régóta barangolja már az internetet, s elsősorban a játékvilággal kapcsolatos hírek érdeklik, az egészen biztosan találkozott már a Mega64 csapatával, mely több éves karrierje során nem egy játékipari jelenségnek vagy szereplőnek állított görbe tükröt -- most éppen az Assassin’s Creed-sorozatot vették elő a srácok, mely az utóbbi hetekben a figyelem középpontjába került a gyakori folytatások miatt.

Aki naprakész a témában, az már tudja a Ubisoft álláspontját, az viszont még továbbra is kérdéses, hogyan akarják ezt a rohamtempót fenntartani, miközben az újításokra is figyelni kell. Nos, a Mega64 csapat tudja a választ, sőt már elő is állt a sorozat következő három részének bemutatkozó videójával. Szerencsére egyikre sem kell sokat várnunk.

A héten megjelent a Grand Theft Auto V új videója (pontosabban három karakter-trailer egybegyúrva), ez pedig valamiért azt jelenti, hogy a rajongók újraforgatják ezt a régebbi programban. Ki tudja miért, de már a GTA IV első mozgóképes anyagait is újra láthattuk egy korábbi játék motorjában, s ez alól a friss rész sem kivétel. Érdekes módon azonban csak Michael videója kapott ilyen kezelést, pedig ha van, ami nagyon kézenfekvő ebben a témában, az a CJ-Franklin párhuzam. Na mindegy...

A Trónok Harca új évadának visszatérésével lendületet vett a franchise iránti imádat, ez pedig természetesen magával vonja azt, hogy számtalan művészi munka jelenik meg a témában, gyakran keresztezve két egymástól távoli, idegen anyagot. Pontosan ezt csinálta Cami Sanders is, aki a könyvek/sorozat nagy házainak pecsétjét álmodta újra, ezúttal azonban pokemonok segítségével. A munka nagyon meggyőző lett, sőt hajlamos vagyok azt mondani, hogy egy laikus számára eredetinek tűnhet.

Az Érdekességek rovat keretében több alkalommal is mutattam már szemrevaló posztereket, ám egyik sem volt olyan jó, mint amikkel most jelentkezek -- ezekkel tényleg, mindenféle habozás nélkül telepakolnám a szobám falait, olyan jól néznek ki. A grafikus-tervező, William Henry könnyedén szökkente át a giccsességet, ami oly sok hasonló munkát jellemez, s egyszerű, letisztult, a karakterek sziluettjeivel operáló, nagyon érdekes képeket készített.

Új őrület van a neten, melynek lényege, hogy jól ismert borítókat -- legyen az film, zene vagy játék -- az MS Word ízléstelen clip artjaival és a még kevésbé szép Comic Sans betűkészlet segítségével újra elkészítenek, a végeredmény pedig a legtöbb esetben csodálatosan ronda. Íme pár példa.

A modern játékok elválaszthatatlan kellékei az achievementek és trófeák, amik nélkül igazából már el sem lehet képzelni, mi lenne velünk, akár konzolon, akár pedig PC-n -- pedig régen egyáltalán nem így volt. Az IGN most megmutatja, milyen lett volna, ha a 80-as évek klasszikusaiban is vadászhattunk volna ilyen jutalmakra.

A Metal Gears Solid-sorozat elindulásának 25. évfordulója alkalmából megjelent a Kaiyodo Revoltech szobor, mely tökéletes dísze lehet bárki gyűjteményének -- már persze csak akkor, ha az illető aki időben le tud csapni a limitált példányszámú csomagra. Természetesen a szobrocska már-már perverz részletességgel lett kidolgozva, de a hab a tortán nem a mozgatható testrészek és a kiegészítők sora, hanem az, hogy a pakkban van egy miniatűr kartondoboz is, így olyan, mintha az asztalunkon settenkedne Snake.