Minden évben kapunk új Call of Dutyt, új Need for Speedet és most már új Assassin’s Creedet is. Év végén jön az Ubisoft Montrealtól az Assissin’s Creed IV: Black Flag, és márciusban adtunk hírt arról, hogy az Ubisoft Toronto szintén egy AC-epizódon dolgozik. Az OXM magazin megkérdezte a Blag Flag producerét, Jean Guesdont, nem fél-e attól, hogy a játékosok ráunnak az éves szinten érkező orvgyilkos-széria epizódjaira.

„Azt hiszem, bizonyítottuk a franchise érettségét, de még hosszú út áll előttünk. A feladatunk, hogy ez az új opus meglepetést okozzon a játékosoknak, friss, új ötletekkel kell előállnunk, így az Assassin’s Creed továbbra is kiemelkedő széria maradhat.” – mondta Guesdon. – „Az ütem és lehetőség, amivel a világot építjük, a teljesen új környezet, az új játékmechanika, és az új karaktereink (mind a hősünk, mind a segítőtársak) garantálják, hogy jó úton haladunk, és elkerülhetjük a kifáradást.”

A kérdésre, hogy mit szól az Assassin’s Creed IV: Black Flag riválisaként idén megjelenő GTA 5-höz, valamint az Ubisoft másik sandbox játékához, a Watch Dogshoz, Guesdon annyit felelt, hogy már nagyon ki szeretnék próbálni őket. Nem igazán érzi veszélyben miattuk az AC4: Black Flaget, hiszen az „merőben mást ígér, mást ad, mint a másik két játék”.

Nemrég Yannis Mallat, az Ubisoft Montreal vezetője is hasonlóan nyilatkozott a szériáról, úgyhogy az már biztos, hogy a cég nagyon bízik az éves Assassin’s Creed megjelenésekben. A Black Flag még odébb van, leghamarabb október végén, november elején futhatunk ki a Karib-tengerre kalózkodni kicsit. Guesdonnak volt egy olyan elszólása, hogy a játék egyazon időben fog megjelenni PC-re, PS3-ra, Xbox 360-ra, Wii U-ra és a következő generációs konzolokra is -- állítólag, mert ezt sosem erősítették meg az illetékesek. Mit gondoltok, tényleg nem fogjuk megunni előbb-utóbb a menetrendszerinti Assassin’s Creedeket?

Assassin's Creed IV -- megjelenés: 2013. november 1.; gépigény: nem ismert.