Október 10-én, vagyis most szombaton rendezik az MTK Budapest otthonában, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban hazánk első hivatalos FIFA 21 versenyét, a K&H e-kupát, ahol PS4-en mérhetik össze tudásukat a versenyzők. Tegnap pedig megtartották az esemény hivatalos sajtótájékoztatóját is, ahol Horváth-Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója, Morvai Lajos, az MTK Budapest E-sport Szakosztályának technikai vezetője, illetve Majorosi Krisztián, az MTK Budapest igazolt FIFA-játékosa beszéltek arról, mire lehet számítani a rendezvényen.

ertekes-nyeremenyekkel-varja-az-erdeklodoket-szombaton-a-kh-e-kupa-fifa-21-verseny.jpg

Ahogy arról korábban már mi is beszámoltunk, összesen 128 versenyző indulhat a teljesen nyílt nevezésű, egyenes kieséses tornán, melynek összdíjazása 300 ezer forint értékű Konzolvilág ajándékkártyából, illetve Trendency Online Zrt. gamer csomagokból áll. Ennek felét az alapszakasz végén osztják ki a négy legjobb játékosnak, ezzel azonban még nem ér véget a verseny, ők ugyanis ezt követően a négy meghívott profi játékossal is összecsapnak, a profi versenyen pedig szintén díjazzák majd a legjobbakat. Nemcsak azoknak lesz esélye azonban nyerni, akik jó eredményt érnek el, hiszen lesz tombola is, melyen minden jelenlévő részt vehet, és ahol szintén értékes nyeremények (például FIFA 21 szoftver és gamer monitor) lesznek kisorsolva.

A szervezők hangsúlyozták azt is, hogy a járványra való tekintettel igyekeznek a lehető legbiztonságosabb körülményeket teremteni a versenyzőknek, és elmondták azt is, hogy az indulók saját perifériákat (kontroller, headset) is használhatnak – sőt, kifejezetten bátorítanak mindenkit erre. A szükséges technikai segítséget mindenki megkapja a helyszínen.

A versenyről élő közvetítés is lesz a Facebookon és a Twitch-en.

K&H E-KUPA FIFA 21 1V1