A Shadow of the Eternals a GameCube-klasszikus Eternal Darkness szellemi folytatása lenne, de sajnos nagyon kicsi a valószínűsége, hogy lesz valami az egyébként roppant ambiciózus és ígéretes projektből. A játék befejezéséhez 1,5 millió dollárra volna szükség, ám ebből eddig csupán 272 ezer dollár gyűlt össze a hivatalos weboldal PayPal-gyűjtését és a Kickstarter-kampány eredményeit összesítve. Utóbbiból már csak 18 nap van hátra, így igen valószínű, hogy keresztet vethetünk a játékra.

Shawn Jackson, a fejlesztésért felelős Precursor vezetője egy reddites kérdezz-felelek során kifejtette, hogy Kickstarter nékül esélytelen befejezni a munkát. Ugyan ígéretet tett arra, hogy kapcsolatba lépnek majd az esetlegesen érdeklődő kiadókkal, de egyben leszögezte, hogy ha a külsős vállalatok nem fogják osztani a Shadow of the Eternalsszal kapcsolatos nézeteiket, akkor inkább ejtik a dolgot, mert igazi, az alapanyaghoz hű alkotást szeretnének, nem pedig átszabott fércmunkát.

"Amennyiben a Kickstarter-projekt bedől, akkor a weboldalunk paypales támogatói is visszakapják a pénzüket." -- fogalmazott Shawn, egyértelművé téve, hogy nem fognak olyan szekér után futni, ami nem veszi fel őket.

A bukásnak egyébként több oka is van. Egyrészt, az Eternal Darkness sosem volt nagy anyagi siker, inkább csak kultikus követői akadtak, akik élvezték a lovecrafti atmoszféra és a klasszikus túlélőhorror-elemek keveredését -- azaz a játék keményvonalas rajongóira kár támaszkodni. Másrészt, a Shadow of the Eternals epizódokra osztva jelenne meg, és az "első évadként" aposztrofált 12 rész beszerzéséért látatlanban is 50 dollárt kellene kicsengetni. Ez nagyon sok pénz, a legtöbb, közösségi finanszírozás segítségével készült játék ennyiért már díszcsomagolást ígér.

Shadows of the Eternal -- Megjelenés: nem ismert -- Gépigény: nem ismert