A Battlefield 4 Dél-Afrikában került bemutatásra a rAge expón, ahol Daniel „zh1nt0” Matros, a játék egyik producere arra utalt, hogy a stúdió eSportot szeretne csinálni a hamarosan megjelenő játékukból. Matrost egy „Ph4tso” névre hallgató YouTube felhasználó interjúvolta meg a gálán, így derült ki, hogy a Battlefield 4-et Matros sportként látja a jövőben, úgy, ahogy eddig még sosem láthatta senki.

„A sporttá alakítás azt jelenti, hogy együtt kell dolgoznunk a legnagyobb ligákkal, igénybe kell vennünk a közösség és a játékosok segítségét, hogy lássuk, ők mit akarnak. Behozzuk a spectator módot -- ami egy nagyon keresett eleme a játéknak --, bevezetjük a Domination játékmódot, a Defuse módot, amelyek mindegyike tökéletes versenyszám lehet. Végül az emberek eldöntik, hogy mit szeretnének látni.” -- mesélte Matros a rendezvényen.

A Defuse névre hallgató játékmód egyébként először fog szerepelni a Battlefield 4 multis kínálatában. A mód 5 az 5 ellen csatározást kínál, amelyben a cél egy bomba hatástalanítása lesz, úgy, hogy egy játékosnak egy élete van. A mód gyakorlatilag a Call of Duty Search & Destroy módjának Battlefield-es variációja.

Matros hangsúlyozta, hogy nem változtatnak a játékmenet alapjain, a versenyzéstől függetlenül a Battlefield akkor is Battlefield marad. Nincs rajtuk nyomás ezzel kapcsolatban, lesznek továbbra is nagy és kisebb terepek, szűk városi utcák és távolba vesző horizontok. A DICE látni és érezni szeretné, hogy mi az, amit a játékosok csinálnak, mi az, amit szeretnek, mik azok a dolgok, amiket a közvetítők szeretnének és hogy mit gondolnak a játékról általában.

A Battlefield 4 jelenleg nyílt béta üzemmódban működik PC-n, Xbox 360-on és PS3-on. Megjelenés október 29-én a fentebb említett platformokra, PS4-re és Xbox One-ra pedig az új generációs konzolok indulásakor. A Battlefield 4 PC Guru magazin előfizetés mellé is kérhető.