• Bemutatták a Razer Viper gamer egeret
  • A pontosságot és a gyorsaságot optikai kapcsolók segítik
  • A fejlesztésben részt vett az egyik ismert CS:GO játékos is

A jelenleg is zajló sanghaji Chinajoy rendezvényen a Razer lerántotta a leplet legújabb gamer egeréről, a Razer Viperről, amely 69 grammos tömegével a gyártó valaha készült legkönnyebb vezetékes egere lesz, méghozzá kifejezetten az esportolók igényeihez szabva.

esportolok-altal-fejlesztve-bemutatkozott-a-razer-viper-gamer-eger.jpg

A Viper legfőbb különlegessége, hogy Optical Mouse Switch optikai egérkapcsolókat használ, így biztosítva a kiemelkedő pontosságot és sebességet.

A hagyományos mechanikus kapcsolók a jeleket egy fémes érintkezés révén küldik, amely egy esetenként többszörös jelérzékelést okozó, visszapattanó hatást („bouncing effect”) eredményez. Annak biztosítása érdekében, hogy csak egyetlen kattintás kerüljön érzékelésre, egy pergésmentesítési késleltetés kerül használatra - ez viszont lassabb reakcióidőt eredményez. A Razer optikai kapcsolóival nincs szükség fizikai kapcsolatra a jel elküldéséhez. A záron áthaladó infravörös fénysugár révén, amely egy elektromos jelet küld a számítógépnek, a kapcsolók azonnal reagálnak minden ujjnyomásra, biztosítva, hogy az összes művelet a játékos szándékának megfelelően kerüljön végrehajtásra.

razer-viper-alul.jpg

Említésre méltó még a Speedflex névre hallgató kábel, alacsony ellenállású kábelburkolattal és kisebb súrlódással. Az egérben található 5G-s optikai érzékelő pedig 16 000 DPI natív felbontást, 99,4%-os felbontási pontosságot és 450 hüvelyk per másodperces (IPS) követési sebességet biztosít.

A Viper fejlesztésében több ismert esportoló is részt vett - köztük a MIBR CS:GO-csapatának brazil sztárja, TACO is, aki az egyik prototípusát már használta is az egérnek a versenyeken.

"Amint ránéztem a Razer Viperre, azonnal beleszerettem, mert az alakja egyszerűen tökéletes. Az optikai kapcsolók kattintása simább és gyorsabb érzést biztosít, a kábel rugalmassága pedig döbbenetesen jól jön a CS:GO során" - mondta.

A nyolc programozható gombbal és DPI tárolóval is rendelkező Razer Viper már el is érhető világszerte, 89.99 eurós ajánlott fogyasztói áron.