Jópofa módon szeretné megköszönni a grand strategy játékokat fejlesztő csapat a rajongók hűségét. Elindították a Call to Arms kampányt a készülő Europa Universalis IV-hez, melynek lényege, hogy egy gyors regisztráció után a játékosok barátokat hívhatnak meg a játékba, mindezért pedig egyre több és jobb bónuszt zsebelhetnek be.

Három barátért a Winged Hussars Unit Pack DLC a jutalom, amivel litván, orosz és lengyel huszárok modelljeit kapjuk meg, emellett egy arany fórumikon és a The Prince by Niccolò Machiavelli című e-könyv is a csomag részét képezi. Ha sikerült öt barátot elcsábítani, a The Art of War by Sun Tzu (A háború művészete, csak ugye angolul) e-könyv, egy stratégiai útmutató, és a National Monuments DLC kerül a birtokunkba; utóbbiban olyan neves nemzeti jelképek jelennek meg, mint a londoni Tower, a Notre Dame vagy Angkorvat.

Tíz barát meghívása után tiéd az Europa Universalis III Chronicles, amely az alapjáték mellett a négy kiegészítőt is tartalmazza, valamint az Europa Universalis játékokról szóló Compendium Universalis e-könyv, és egy, a készítők által aláírt digitális háttérkép. Az első ötven játékos, aki sikeresen invitál meg száz barátot, felkerül a játék stáblistájára. Az első tíz játszhat a játék bétaverziójával, míg az első három szerencsés rajongó kiutazhat Stockholmba, és megmérkőzhet a Paradox Interactive csapatával.

Hát igen, valahogy így kell bánni az igazi, keményvonalas rajongókkal, mindent bele Paradox! Az Europa Universalis IV egyébként ősszel fog megjelenni, de pontosabb dátumot még nem közölt a kiadó.