Valamikor az év végén jelenik meg az Europa Universalis IV legújabb kiegészítője, a The Cossacks. A csomag a bámulatosan jó lovassággal rendelkezdő, függetlenségüket vadul őrző kozákokkal bővíti a felhozatalt, valamint új diplomáciai opciókat is kapunk, ami árnyalják a teendőinket békeidőben.

Az egyik nagy újítás az Estate system, aminek keretében a provinciáinkat bizonyos csoportokra bízhatjuk, aminek az eredménye kevesebb bevétel, de nagyobb stabilitást, több erőforrás vagy éppen olcsó lovasság, ha a kozákoknak adjuk a területet. Fontos azonban figyelni, hogy ezek a provinciák ne erősödjenek meg túlságosan, ugyanis akkor a koronára pályázhatnak, de nem is hanyagolhatjuk el őket túlságosan, akkor ugyanis a diplomáciát hátráltatják.

Egyéb újdonság, hogy kinyilatkoztathatjuk, mit gondolunk a többi hatalomról, illetve milyen céljaink vannak, azáltal, hogy megjelöljük, milyen területeket kívánunk megszerezni. Ezen felül a nomád népeknek ezentúl ügyelniük kell a horda egységére, javul a kultúraváltás és a kémkedés rendszere, különböző szabályokat állíthatunk fel a kolóniák és az őslakosok interakciójára (leigázás, békés terjeszkedés, kereskedelem), illetve a Tengri egy szinkretizmus vallás lesz, vagyis megtűrt a népünk hivatalos vallása mellett.

A The Cossacks megjelenése mellett lesz egy ingyenes frissítés is, ennek tartalmát azonban még nem tudjuk.